Redaktionens spelarbetyg Inter – Milan.

Igår kväll spelades säsongens tredje derby della madoninna, i en match som milan tyvärr förlorade med 1-0 efter att Lautaro Martinez nickat in en hörna, återigen släpper vi in mål på fast situation och är nere i en otrolig formsvacka. Här nedan följer redaktionens spelarbetyg.

Tatarusanu 5.5 – Gör förvånansvärt nog en bra match och hade förtjänat högre betyg om det inte vore för att hans kommunikation med försvararna verkar obefintlig då dom vid flera tillfällen ser förvånade ut och även skäller ut honom. Gör ett par viktiga och fina räddningar, svårt att säga att han ska göra det bättre vid målet.

Calabria 4.5 – Startar som wingback men behöver lägga allt krut på defensiven utan någon hjälp från yttermittfältare som vi normalt spelar med. Deltar inte i det offensiva spelet alls men det gör förvisso ingen annan heller första halvlek.

Kjaer 4 – Dansken har en bra bit upp till toppformen som han höll för ett år sedan ungefär. Förlorar nickduellen mot Martinez vid målet och styr även bollen i egen kasse med pannan. Bollen hade troligtvis gått i mål oavsett så målet skrivs inte som självmål. Får inte till några uppspel.

Kalulu 5 – Gör en något bättre match än vad han gjort senaste tiden, men det märks att han inte riktigt har koll på positioneringen när han spelar med två mittbackskollegor.

Gabbia 5.5 – Gabbia var bäst utav mittbackarna igår, går in med pondus och smäller på precis som man ska göra i ett derby. Känner sig kanske lite tryggare i en trebackslinje då han har mer understöd än i en tvåbackslinje.

Hernandez 4.5 – Theo är i en djup formsvacka tyvärr, tar inte alls lika mycket offensiva initiativ som tidigare, men har slipat lite på det defensiva där han gör det okej matchen igenom. Borde trivas bättre som wingback men det syntes inte alls.

Krunic 4 – Bosniern gör en väldigt slätstruken insats, är alltid en slitvarg, men i matcher mot Inter så behövs mer än lite vilja för att sticka ut.

Tonali 4.5 – Saknar sin radarpartner Bennacer, får försöka ta på sig att kliva ner och hämta boll, och är inte alls lika trygg med det som Ismael, spelar upp sig i andra halvlek och pressar högt och vinner boll ett par gånger vilket hade kunnat leda till något mer.

Messias 3.5 – Startar som innermittfältare, en position där vi har väldigt många spelare, satt väl ett par spelare på bänken som hade varit mer lämpliga i den rollen kan man tycka. Får en väldigt svår match som sin premiär i på innermittfältet, kanske hade han gjort det bättre där mot ett annat motstånd men igår lyckades han inte med mycket.

Origi 3.5 – Lågt betyg till belgaren, men det kanske Pioli ska ha skulden för. Svårt att spela som en utav två anfallare när milan inte får bollen över egen planhalva.

Giroud 5 – Vinner ingenting i första halvlek, förlorar alla dueller och har en dålig första touch. Blir mer delaktig när vi byter formation efter paus men bränner dock ett bra läge när Leao serverar honom i straffområdet.

Inhoppare och tränare.

Diaz 5.5 – Kommer in direkt i andra halvlek och det blir direkt skillnad. Ger milan fler alternativ i anfallen och öppnar upp inters lag lite. Får iväg ett utav få avslut, även om det inte blir farligt så försöker han skapa nånting. Redaktionens MOTM.

Leao 5.5 – Då Pioli valde att testa ny formation så fanns det inte plats på Rafa i startelvan, kommer in i andra halvlek och gör likt Diaz stor skillnad. Skapar ett par farliga halvfarliga lägen när han tar sig förbi på kanten och skapar ett väldigt bra läge som Giroud tyvärr sumpar.

Saelemaekers 5 – Får agera både ytterback och yttermittfältare och gör ett godkänt inhopp.

Thiaw 6 – Bör kanske argumentera för att Thiaw ska få motm, men han spelade för kort tid för det. Ingen lätt uppgift att brottas med Lukaku men det löser han bra, hoppas få se honom från start kommande matcher i Tomoris frånvaro.

Rebic – Spelade för lite för att bedömmas.

Pioli 4 – Går att diskutera varför han väljer att testa en ny formation i en så pass viktig match som ett derby, och då även förpassa lagets stora anfallsstjärna Rafael Leao, men vad var alternativet? Vi har inte vunnit på hela året och läkt som ett såll, så enligt oss gjorde han rätt i att testa något, siffrorna hölls nere trots stort spelövertag av inter under 70 minuter. Kanske var inte 3-5-2 rätt formation för Milan, men vi har gnällt för att han inte gör några ändringar, då kan vi inte gnälla för mycket när han väl gör det, även om vi gärna sett 3 poäng på vårt konto och inte på lillebrors.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer