Pioli: “Jag såg stabilitet i våran formation”

Efter ännu en derbyförlust riktas kritiken starkt mot tränaren Pioli under eftermatchintervjun med DAZN: både för hans formationsval och i hans val i att bänka Leão.

Överraskar resultatet dig?

— Vi ville vara mer kompakta och vi inväntade motståndarna mer än vad vi är vana. Vi skulle dribblat mer i anfallet; vi hade chanserna för det men vi vart i undertal under de anfallschanser vi fick. Vi var inte i balans mellan anfall och försvar i mittfältet under den första halvleken. Ännu en gång var vi inte förberedda målchanserna på hörnorna. Under den andra halvleken var vi bättre på offensiven.

Hur svårt är det att byta formation?

— Det är inte svårt alls: grabbarna var övertygade med mitt val och samarbetade väl under veckans träningspass. Vi är som sagt inte kompakta nog och vi är inte stabila i försvaret. Vi tyckte att vi hade ställt upp med rätt positioner för att vi skulle kunna göra en bra match mot Inter. Felen låg i att vi inte dribblade och rörde på bollen snabbt nog vilket ledde till att bollen rörde sig in i vårat försvar under den första halvleken.

Har du tappat hoppet?

— Som tränare ser jag en väldigt klar situation framför mig; om vi hade spelat den fotboll som vi spelat under de tre senaste säsongerna hade vi haft det betydligt svårare. Vi är inte lika kompakta eller stabila som förr. Vi var tvungna att förbättra oss ur många synpunkter men vi kan aldrig vara mindre skarpa i försvaret och anfallet. Vi får försöka bli mer öppensinnade för att läsa av matcherna mer effektivt.

Vad behöver Leão göra för att få starta igen?

Leão har en väldigt hög potential. Mitt val var att spela med två anfallare för att sätta Inters försvar i knipa. Leão får inte tappa fokuset på matcherna men han kommer alltid vara en spelare som vi förlitar oss på. De val jag gjorde var de som jag såg som mest lämpliga. Leão är inte direkt satt i den bästa positionen när han måste ligga nära en annan forward i ett tvåmanna-anfall.

Vad har hänt?

— Våra dåliga prestationer har lett till att vi tappa vårat självförtroende. Vi är inte lika mogna som ett lag längre, vi saknar vissa viktiga spelare samt så har vi vissa som inte spelar i sitt esse just nu. Vi måste starta om igen, även om vi lider av ännu en derbyförlust. Idag såg jag en form av stabilitet i den formation som jag valde och jag tror att de kan hjälpa oss med att hitta tillbaks till den fotboll som vi brukade spela.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer