Pioli: “Jag har hållt tyst fram tills att jag åkt hem eller tagit mig in till Milanellon”

Stefano Pioli lämner omklädningsrummet efter hemmavinsten mot Torino för att bemöta pressen. Här är hans ord efter den efterlängtade vinsten:

— En vinst skulle komma för eller senare trots att vi har behövt ta oss igenom en väldigt kämpig period för oss med mindre positiva prestationer från våran sida och flera misslyckade matcher. Det här var en viktig vinst för oss, det är första steget in till att vi ska nå tillbaka till det spel som vi körde innan. Vi kan alltid göra bättre ifrån oss, det är självklart, vi måste alltid sätta ribban snäppet högre för oss. Tottenham är en tuff motståndare men vi är nöjda med att få chansen att få möta dem. Laget kämpade matchen ut ikväll och det är det viktigaste för mig.

Är det viktigare för dig att göra mål eller att hålla nollan?

— Det är en väldigt teoretisk fråga men om du inte släpper in några mål har du alltid en större chans till att vinna. Det är inte en fråga om att spela ett tremanna- eller ett fyramannaförsvar, det handlar om att laget ska uttrycka en viss unik spelstil. Vi har lärt oss och omfamnat så många olika ändringar i våra taktiker att jag tror att vi tappade bort oss i slutet av matchen. Vi måste starta om igen från den här vinsten mot ett Torino som vet hur man stryper sina motståndares bollmöjligheter. Vi gjorde bra ifrån oss idag, jag gillade hur grabbarna tänkte. Vi har mött flera svårigheter med att spela spelarna närmare varandra men vi tog oss igenom våra hinder och vi vart belönade för det.

Ni vann ovanligt många nickar idag:

— Ja det gjorde vi, det gjorde vi mot ett lag som själva brukar vinna en hög andel av alla luftdueller. Vi lyckades få igenom våra tankar och strategier idag; under försvaret ska vi alltid pressa högt uppe inne på deras planhalva. Vi offrade en hel del men det synliggör att det alltid finns aspekter som vi kan förbättra oss inom.

Hur har du lyckats hantera en hel månad utan en enda vinst?

— Jag har hållt tyst fram tills att jag åkt hem eller tagit mig in till Milanellon. Sådana faser händer alltid inom fotbollen. Nu får vi inte börja tro på att en vinst kommer förändra allt för oss och att vi återigen kommer vara på topp. Jag vet att det finns mycket som återstår för oss att finslipa, speciellt mentalt. Det här är vad vi har väntat på, det har inte varit lätt för grabbarna heller. Imorgon kommer jag återigen få känna av entusiasmen och självförtroendet i laget igen.

Är lagandan tillbaka?

— Lagandan finns där men tekniskt sett är det alltid tufft att få möta Torino. Oavsett våran form så har det varit smutsiga och fysiska möten mellan oss två. Vi kämpade på, Tata kanske fick en boll för mycket mot sig men så fort vi lyckades sänka ner tempot på matchen med våran press så fick vi in några effektiva passningsspel.

Kommer ni möta Tottenham i rätt form?

— Japp. Champions League är vad vi vill spela och vad vi förtjänar att spela. Från åttondelsfinalen och framöver är alla motståndare svåra att spela emot, speciellt de Engelska lagen. Vi kommer komma dit förberedda för att spela en svår match. Jag känner till Tottenham gott och väl, jag känner Conte och de förtjänade vinsten mot Manchester City. Vi timear det här mötet med en fin vinst som vi själva åstadkom ikväll, det har rensat våra tanker och skärpt vårat fokus någorlunda. Vi kommer vara förberedda och spela till våran bästa förmåga. Jag kan bara tacka våra supportrar som funnit där för oss under den här tuffa perioden. Tanken att de kommer finnas för oss framöver kan bara hjälpa oss till att spela bättre. På tisdag är jag säker på att optimismen kommer finnas där inom oss alla, vi vill dela den här Champions League-upplevelsen med våra supportrar.

Är erat ligafokus tillbaka igen?

— Jag vet inte om jag har svårt med att yttra mig. Det jag menade med det jag sa igår under presskonferensen var samma sak som jag sa till mina egna spelare. Vi måste förstå situationen hur den verkligen är, säsongen är lång och vi kan fortfarande uppnå våra mål. Jag skulle kunna säga att Milan är tillbaka på topp även om vi inte kan vinna Scudetton i år. Nu måste vi sikta på mer realistiska mål. 16 matcher är många matcher, alla lag är starka och ger sitt bästa och det kommer vi också göra.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen