Maldini: “Om jag litar på Pioli? Svaret är ja”

Maldini anslöt sig till Pioli ut för att bekräfta sitt förtroende i tränaren till Sky Sports efter Lazio-förlusten. Här är hans ord om transferfönstret och den nuvarande svackan som Milan befinner sig i:

Om svackan:

— Vi befinner oss i en svacka just nu men ändå står vi på andra plats i tabellen, det låter som inget dåligt i mina ögon i vart fall. I år kom vi vidare till åttondelsfinalen i Champions League, det gjorde vi inte förra året.

Är du orolig över resultaten?

— Nej det är jag inte, vi dominerade Roma och de förtjänade inte att få med sig en poäng från det mötet. Det är synligt att från ett tekniskt, taktiskt och psykologiskt synsätt att allt inte är på sin plats just nu.

Litar du fortfarande på Pioli som Milan-tränare?

— Det är fråga som jag ville höra ikväll och svaret är ja.

Hur tar man sig ur en sådan knepig situation?

— Låt mig påminna er, vi är på andra plats. Efter 7 år av väntan har vi nu lyckats under två följande säsonger nå Champions League, förra säsongen vann vi Scudetton och just nu håller vi i andra platsen i ligan. Jag förstår eran kritik men vi ska inte vara blinda för verkligheten. Pioli tar alltid till planen med ett lag som spelar kompakt och pressar upp motståndarna. Faktumet att vi inte spelar något vidare bra just nu är rent psykologiskt.

Om transferfönstret:

— Jag vill självklart förstärka laget men vi kommer fortsatt vara varsamma och endast göra smarta investeringar. Ni kan inte förvänta er att vi kommer spendera de summorna som de Engelska klubbarna har gjort i år.

Kommer du ta ett snack med Pioli?

— Vi pratar varje dag, de gör vi både före och efter träningarna. Vi är självklart besvikna just nu, vi hade kunnat vinna två av våra fyra senaste matcher. Napoli spelar otrolig fotboll just nu, om de når 50 poäng så finns det inget som kan stoppa de från att ta hem Scudetton i år.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen