Införrapport: AC Milan – Roma

Ikväll blir det stormöte på San siro då Roma kommer på besök.

Ac Milan:

Milan fick en bra start efter vm uppehållet då man tog med sig 3 poäng ifrån Salerna, en match där Milan dominerade första halvlek men som så många gånger innan håller på att kasta bort det i slutskedet.

Milan ligger just nu enbart 5 poäng bakom Napoli på förstaplatsen och mycket talar för en spännande andra halva av säsongen.

Formen på hemmaplan denna säsong är riktigt bra då Milan har vunnit sju utav åtta matcher på San siro, enda förlusten kom mot starka Napoli, medans man har vunnit mot både Inter och Juventus på hemmaplan.

Bästa målskytten för Milan är Rafael Leao som gjort sju mål.

Skadeläget ser fortsatt tuff ut då vi saknar hela åtta spelare, Florenzi, Ibrahimovic, Rebic, Origi, Touré, Messias, Maignan och Krunic.
Återstår att se om Kjaer finns med i truppen.

Möjlig startelva för Milan med en 4-2-3-1 uppställning är : Tatarusanu, Calabria, Kalulu, Tomori, Hernandez, Bennacer, Tonali, Saelemaekers, Diaz, Leao, Giroud.

Roma:

Mourinhos Roma har haft en liten formsvacka på sista tiden, men lyckades lite turligt vinna mot Bologna senast, men innan det hade dom tre raka förluster.

Roma ligger på en sjätteplats i tabellen, sex poäng bakom Milan, men har endast +5 i målskillnad jämfört med milans +15.

Romas bästa målskytt denna säsongen är nyförvärvet inför säsongen från Juventus Paulo Dybala med fem mål.

Romas skadelista är betydligt tunnare än Milans men dom har ett par spelare som är tveksamma till att komma till spel i form utav Wijnaldum, Belotti, Darboe och Zaniolo.

Möjlig startelva för Roma i en 3-4-2-1 formation är : Patricio, Ibanez, Smalling, Mancini, Zalewski, Pellegrini, Cristante, Celik, Zaniolo, Dybala och Abraham.

Matchen spelas 20.45 på San Siro och sänds på cmore.

Kvällens huvuddomare är Davide Massa.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer