Redaktionens spelarbetyg: Salernitana – Milan

Mr. Pioli och grabbarna inledde återuppstarten utav Serie A på bästa möjliga sätt. Tre viktiga poäng som minskar avståndet till Napoli från 8 till 5 poäng. Nedan presenteras redaktionens spelarbetyg.

Tatarusanu – 5.5: Gjorde några bra räddningar, hade annars inte så mycket att göra under matchens gång.

Hernandez – 6.0: En okej insats från fransmannen, stabil som vanligt.

Tomori – 6.5: En bra insats från Tomori som stängde igen det mesta. Behöll lugnet när Salernitana växte och öste på under sista tredjedelen av matchen.

Kalulu – 6.0: Pierre gör en godkänd insats, ett bra samarbete med sin engelska mittbackskollega.

Calabria – 6.5: Kaptenen är tillbaka efter några månader vid sidlinjen och gjorde som han brukar göra, en stabil insats. Fick spela 72 minuter i sin comeback.

Tonali – 8.0: Sandro gör en fantastisk första halvlek där han i princip äger hela mittfältet. Det behövde gå 15 spelminuter innan italienaren hade assisterat Leaos ledningsmål och själv satte dit 2-0. Redaktionens MOTM.

Bennacer – 5.5: Algerianen gör en okej insats, stack inte ut så mycket idag som han brukar göra.

Saelemaekers – 5.5: Springer och sliter mycket på sin kant, dock märker man nivåskillnaden med vänsterkanten denna afton.

Diaz – 6.0: Gör en bra första halvlek där Diaz visar fin spelförståelse vid assisten till Tonalis mål. Som resten av laget var andra halvlek mindre bra.

Leao – 7.5: Portugisen är idag tillsammans med Tonali bäst på plan. Första halvlek borde Rafa ha gjort minst 2-3 mål, dock storspelar Ochoa i motståndarmålet.

Giroud – 5.0: Fransmannen gör en godkänd insats, öppnar upp ytor och med lite mer tur även mål. Ser trött ut efter mästerskapet, förhoppningsvis kan han fortsätta sin fina form andra halvan av säsongen i jakten på scudetton.

De Ketelaere – 5.5: Charles kommer in och det tar en stund innan han kommer igång, hade ett par fina chanser och kunde ha blivit målgörare denna afton. Som tidigare nämnt så storspelar Ochoa och belgaren är fortsatt mållös i Milantröjan.

Gabbia – 5.5: Avlastar kaptenen med 20 minuter kvar av matchen och gör en stabil insats.

Dest – N/A: Spelade för lite.

Vranckx – N/A: Spelade för lite.

Pioli – 5.5: Mr. Pioli ställde upp med en stark elva och såg till att Milan tog hem tre poäng i återuppstarten. Första halvleken spelade Milan sin bästa fotboll på länge medan andra halvlek var raka motsatsen. Man bjöd in Salernitana i matchen och gjorde det onödigt spännande, från att vara nära 3-0 till att det nästan slutade 2-2. Andra halvlek och bytena drar ner Piolis betyg en aning, medans all cred måste ges till Leao och Tonali som ordnar 3 viktiga poäng i scudetto-racet.