Redaktionens spelarbetyg: Cremonese – Milan

Milans näst sista match inför VM- och vinteruppehållet slutade med stor besvikelse och förlorade poäng i scudetto-racet. Det skiljer sig hela åtta poäng till tabellettan Napoli i dagsläget. Nedan presenteras redaktionens spelarbetyg.

Tatarusanu – 6.0: Hade inte mycket att göra denna match. Kändes säker när han väl testades utav Cremonese.

Thiaw – 6.0: En godkänd startdebut från Malick. Var nära att ge Milan ledningen i första halvlek. dock motståndarmålvakten stod för en bra räddning.

Kjaer – 6.0: En stabil insats från dansken. Oftast noll insläppta mål när Simon är på plan.

Tomori – 6.0: Vann sina dueller, stod för viktiga brytningar. En bättre insats från engelsmannen.

Ballo-Toure – 4.0: Offensivt händer det absolut ingenting, och det märks att han inte riktigt håller måttet som backup till Theo. Defensivt fungerade det lite bättre för Ballo denna afton.

Bennacer – 6.5: Ismael är Milans bästa spelare på plan idag. Försöker skapa chanser och är drivande på mittfältet, dock får han inte tillräcklig hjälp utav sina lagkamrater. Redaktionens MOTM.

Tonali – 5.5: Försöker och kämpar på, dock var det inte Sandros bästa framträdande idag.

Messias – 6.0: Är idag en utav få som är kreativ och gör bra ifrån sig på planen. Står för några bra aktioner och skapar chanser framåt.

Diaz – 5.0: Brahim är duktig på att ta sig förbi mittfältet eller försvaret, dock är han inte tillräckligt bra vid den avgörande passningen eller när han ska gå på avslut. Måste hålla en jämnare nivå, då vi vet vad spanjoren är kapabel till.

Rebic – 4.5: Första halvlek var förskräcklig, slår enkla passningar fel och ser loj ut i kroppsspråket. Andra halvlek lite bättre, men inte tillräckligt för att Milan ska ta hem alla tre poäng.

Origi – 4.0: Divock lyckas inte skapa något förutom friläget i första halvlek, som borde ha resulterat i mål. Belgaren gör även ett mål som döms bort för klar offside. Måste bli bättre i positionering och beslutsfattning, lyckas inte täcka upp för Ollie idag.

Kalulu – 5.0: Försöker skapa chanser främst genom inlägg, dock inte mycket som går vägen.

Leao – 4.5: Lyckas inte uträtta mycket idag, lagkamraterna gör det inte heller lätt för honom.

De Ketelaere – 4.0: Visar inte upp något speciellt på de 20 minuterna han fick på plan. Förhoppningsvis kan VM-uppehållet göra belgaren gott, om han nu blir utanför mästerskapet.

Krunic – N/A: Spelade inte tillräckligt.

Lazetic – N/A: Spelade inte tillräckligt.

Pioli – 4.5: All respekt till Mr Pioli som ger bänkspelare chansen, dock var italienaren lite för optimistisk idag. Vilar spelare som Leao och Kalulu, istället för att starta med dem och sedan avlasta dem i andra halvlek. Cremonese skapade aldrig något framåt, vårt försvar var stabilt. Dock var mittfältet och anfallet på semester idag, spelarna gav inte 100%. Vi har ej råd att rotera när Napoli vägrar förlora, nu skiljer det sig åtta poäng till förstaplatsen. En vinst mot Fiorentina är allt som räknas på söndag.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer