OFFICIELLT: Milan ställs mot Tottenham Hotspur

AC Milan har lottats mot Tottenham Hotspur i Champions Leagues åttondelsfinal, enligt lottningen i Nyon idag.

Milan säkrade sitt avancemang till utslagningsrundan för första gången sedan säsongen 2013-14 genom att besegra Dinamo Zagreb hemma och borta (3-1 respektive 4-0) och genom att besegra Red Bull Salzburg med 4-0 i onsdags för att säkra andraplatsen bakom Chelsea.

Reglerna om att inte kunna dra en gruppsegrare från samma land (Napoli) eller vinnaren av den egna gruppen (Chelsea) innebar att Milan kunde möta Manchester City, Spurs, Benfica, Porto, Bayern München eller Real Madrid.

Det första åttondelsfinalspelet kommer att spelas den 14, 15, 21 eller 22 februari på San Siro, och det andra mötet den 7, 8, 14 eller 15 mars. Tottenham Hotspur kommer att spela hemma i returmatchen eftersom de har vunnit sin grupp.

Senast de två lagen möttes i turneringen var säsongen 2010-11, då Londonklubben faktiskt gick vidare. Peter Crouch gjorde matchens enda mål när Spurs vann med 1-0 på San Siro i ett hett möte, och returmatchen blev ett frustrerande 0-0.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen