OFFICIELLT: Kalulu förlänger med Milan

Tidigare idag skrev vi om att Milan var på väg att förlänga kontraktet med mittbacken Pierre Kalulu, enligt uppgifter som journalisten Gianluca Di Marzio hade. Nu har klubben bekräftat uppgifterna på sin officiella hemsida. 

Pierre Kalulu kom till Milan inför säsongen 2020/21 från den franska klubben Lyons B-lag. Under hans första säsong agerade han främst som en back-up till högerback- och mittbacksplatserna. Han spelade totalt 13 matcher i Serie A, varav sju från start.  

22-åringens stora genombrott kom under den andra halvan av förra säsongen. En säsong där Milan, som bekant, vann Scudetton. Fransmannen fick under början av säsongen mestadels spela som högerback, men fick sedan chansen som mittback när dansken Simon Kjaer blev skadad. Den chansen tog han och presterade på en hög nivå. Han startade sexton av nitton matcher under den andra halvan av säsongen, och på de sexton matcherna släppte Milan in endast sex mål.

Den här säsongen har Kalulu fortsatt varit en viktig del i Milans backlinje. Han har spelat i samtliga utav de första 14 ligamatcherna, varav nio från start. Under oktober och november har han fått spela som högerback på grund av Davide Calabrias skada. 

AC Milan skriver på sin hemsida att man har förlängt kontraktet med Pierre Kalulu fram till den 30 juni 2027. Det är en förlängning med två år, då hans tidigare kontrakt skulle ha gått ut den 30 juni 2025. 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen