Pioli: “Låt oss visa vårat värde”

Ett minnesvärt år är på väg mot sitt slut. I San Siro tar AC Milan emot Fiorentina i matchen som föregår uppehållet för VM i Qatar. Kvällens match i Serie A har viktiga poäng att hämta hem, efter den oavgjorda matchen i Cremona. Inför matchen höll tränare Pioli en presskonferens från Milanello, där hans ord lyder enligt nedan.

Inför matchen
— Att vinna skulle innebära att vi inte ger upp inför en ligatabell som vi för närvarande inte gillar. Vi har kvaliteten och viljan att ta tillfällen som skulle se till att vi är i toppstrid. Det är fortfarande en lång väg att gå. Det är en mycket ovanligt spelschema och det är fortfarande 24 matcher kvar, med många poäng kvar att ta tag i. Detta året har varit ett mycket positivt år för oss, men vi får inte sluta nu.

Angående matchen mot Viola
— Vi känner till Fiorentina, men det skulle vara fel att fokusera på våra motståndare. Istället måste våra tankar vara på vårt spel och veta att vi kan bestämma vår egen prestation. Vanligtvis, när vi gör det här, lyckas vi ta upp en positivt resultat. Vi måste visa vilka vi är.

Ge tillbaka för Cremonese
— Den mentala sidan av saker och ting gör skillnaden, men hur vi gör tekniskt och taktiskt är också viktigt, speciellt när man har mindre tid att förbereda matcher. Mitt lag har nu en mängd kunskap som de kan dra nytta av för att läsa alla slags situationer. Vi hade fel mot Cremonese och visade inte tillräckligt med tempo och intensitet för att skapa problem för ett försvar som inte tillät något utrymme för oss att spela i. Vid andra tillfällen, när det var rörelse, valdes inte rätt spelare ut. När det gäller morgondagen finns det inga andra tankar. Vi har en match, och jag vill se ett lag med den här mentaliteten.

Individuellt
— När siffrorna är utmärkta är det aldrig en slump. Om AC Milan inte släpper in många mål med Kjær på planen beror det på att Simon är en ledare på planen. Han hjälper verkligen sina lagkamrater att ta sina positioner då kommunikation är mycket viktigt, och han gör en betydande insats i försvaret. Han vet när han ska vara aggressiv, och när han ska vänta, han är en mycket användbar spelare. Thiaw fick ofta spela i tre-manna backlinje i Schalke 04. Mot Cremonese var det en bekväm match för försvararna defensivt, men vi kunde ha gjort det bättre med vårt uppbyggda spel. Däremot tror jag att Thiaw fick ut den prestation vi behövde. Tătăruşanu? Om han har blivit kvar i laget är det för jag har varit nöjd med hans prestationer, som har blivit bättre och bättre. Han hade inte spelat på länge, men han är nu mer av en närvaro och förbättrad i sättet han börjar ta sig fram.

De nya värvningarna
— Jag tycker att mitt sätt att tänka har varit positivt och konstruktivt, och den defaitistiska attityden och negativiteten som kommer utifrån intresserar oss inte. Det behövs tid för att vänja sig vid en stor förändring. Här finns det en regel: att ge hjälp och be att för hjälp betyder att kombinera våra styrkor och göra det bästa av dem tillsammans. Vi hjälper dem alla på ett sådant sätt att de bäst kan uttrycka sig. De kommer att komma till en punkt där de spelar som en AC Milan-spelare borde göra.

Inventering
— Jag tror att det finns många saker vi kan göra bättre. Misstaget vi gjorde var att inte vinna tisdagens match. Jämfört med förra säsongen och de första 14 matcherna har vi gjort det bättre hemma än på bortaplan. Vi har gjort färre mål och släppt in fler. Vi kommer att arbeta på dessa situationer under VM-vilan där vi försöker höja vår nivå i alla sammanhang. När vi gör det måste vi vara uppmärksamma på och analysera alla detaljer.

Pausen
— Vi organiserar pausen på ett mycket detaljerat sätt och har förberett flera arbetsgrupper. Spelarna som är på väg till VM kommer att ha en skräddarsydd plan beroende på hur många matcher de spelar. Sedan har vi de skadade spelarna; Det finns ett frågetecken över Zlatan men vi hoppas att de andra ska vara i form igen när ligan återupptas. Vi kommer att utnyttja pausen så gott vi kan för att förbereda oss för våra januarimatcher så gott vi kan. I december kommer vi att vara med Dubai utan spelarna som tävlar i världscupen. Maignan är fortfarande inte redo, han kommer tillbaka i januari.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Scroll to Top