Införrapport: AC Milan-Spezia

Matcherna avlöser varandra innan VM-uppehållet. Efter avancemanget i Champions League är det dags för ännu en ligamatch och denna gång är det Spezia som står för motståndet.

AC Milan:

Veckans seger mot Salzburg innebär att fokus riktas tillbaka mot ligaspelet och att kunna hänga med i toppstriden fram till VM-uppehållet.

Med tanke på att Milan ska spela tre matcher fram till VM så kan vi räkna med att se en del förändringar i startelvan sedan senast.

Skadeläget är fortfarande densamma som i veckan med Maignan, Calabria, Florenzi, Saelemaekers och Ibrahimovic borta till efter VM.

Möjlig startelva för AC Milan (4-2-3-1): Tatarusanu, Kalulu, Gabbia, Tomori, Hernandez, Krunic, Bennacer, Messias, Diaz, Leao, Origi.

Spezia:

Förra säsongen säkrade nykomlingen Spezia kontraktet med sex poängs marginal. Det slutade i ett tränarskifte där Luca Gotti ersatte Thiago Motta.

Likt många andra italienska klubbar så var man relativt aktiva under Mercaton. De spelare som värvades in var Agudelo från Genoa, Dragowski från Fiorentina, Reca från Atalanta, Bourabia från Sassuolo, Ampadu från Chelsea och Albin Ekdal från Sampdoria. Även Milan-bekantingarna Mattia Caldara och Daniel Maldini kan ställas mot sin gamla klubb.

På skadelistan finner vi Bastoni och Kovalenko som väntas vara tillbaka i januari. Den svenske ytterbacken Emil Holm är troligtvis tillbaka från sin skada och tillgänglig för kvällens match.

Möjlig startelva för Spezia (3-5-2): Dragowski, Ampadu, Kiwior, Hristov, Holm, Bourabia, Ekdal, Agudelo, Reca, Strelec, Nzola

Intressant fakta:

  • Spezia är det lag som Rafael Leao har gjort flest av sina Serie A-mål mot (3 st).
  • Milan och Spezia har mött varandra 11 gånger. Milan har vunnit 5, Spezia har vunnit 5 och en match har slutat oavgjort.
  • Milan har hållit nollan i nio Serie A-matcher på hemmaplan under 2022 vilket är lika många som Fiorentina. Endast Liverpool och Real Sociedad har fler (10 st) i Europas top 5-ligor.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen