Redaktionens spelarbetyg: Zagreb – Milan

I den femte omgången av Champions League-gruppspelet var tre poäng det enda som gällde för Rossoneri för att hålla hoppet uppe om slutspel. Matchen resulterade i en målfest för Mr Piolis grabbar och nedan presenteras redaktionens spelarbetyg.

Tatarusanu – 7.0: Denna afton gjorde Ciprian sitt jobb och höll även nollan.

Kalulu – 6.0: Efter att Dest drog på sig en lättare muskelskada i mötet mot Monza så var Kalulu tillbaka på högerbackspositionen och skötte det bra. Stod inte för några misstag denna afton.

Gabbia – 7.5: Matteo växer mer och mer för varje match och är på god väg att få sitt stora genombrott, som vi alla har väntat på. Den unga italienaren stod för sitt första mål i Rossoneri-tröjan och gav Milan ledningen precis innan halvtidspausen.

Kjaer – 7.0: Kjaer har äntligen skakat av sig sin tunga skada och ser ut att njuta på planen igen. Idag funkade samarbetet med Gabbia utmärkt och höll Dinamo mållöst denna afton.

Theo – 6.5: Hernandez gör en bra match både defensiv och offensiv planhalva. Har kontroll på Zagrebs högerkant.

Bennacer – 7.0: En solid insats från algerianen som fått oss att glömma bort Kessies avsked tidigare i sommar. Otroligt viktigt för Mr. Piolis lagbygge.

Tonali – 8.0: Sandro sliter som vanligt på hela planen och står för en assist av högsta klass när Gabbia får hål på Zagreb-försvaret. Redaktionens MOTM.

Rebic – 4.5: Ante är antingen en spelare av högsta klass, eller en spelare av högsta nonchalans. Idag var inte kroatens dag, en prestation som var under all kritik.

De Ketelaere 5.0: Självförtroendet på vårt belgiska stjärna verkar vara på botten just nu. Var delvis inblandad i vissa avgörande aktioner, dock förväntar vi oss mer. Lyckligt nog har vi Mr Pioli som tränare och kommer så småningom få bukt med Charles problem. Det krävs bara lite tålamod.

Leao – 7.5: Fortsätter visa sin briljans på planen, kan på egen hand vända en match. Idag gör Rafa mål igen och firar med fansen efter matchen. Förhoppningsvis är de utdragna kontraktsförhandlingarna snart över och att vi får njuta av portugisen i rött och svart många år framöver.

Giroud – 6.5: Fransmannen kommer till farliga avslut flertal gånger i första halvlek, dock storspelar Zagrebs målvakt. Får till slut göra mål från 11 meter. Viktigt för Ollies självförtroende som flertal gånger visade sin frustration på planen denna afton.

Krunic – 5.5: Bosniern kommer in och gör en okej prestation, borde ha gjort mål när han kom fri mot målvakten.

Messias – 5.0: En okej prestation.

Ballo-Toure – 5.5: Kommer in och avlastar Theo, sköter det bra.

Pobega – 5.5: Avlastar Bennacer och sköter det fint idag.

Origi – 5.5: Belgaren kommer in med pigga fötter, godkänt inhopp.

Pioli – 7.0: Ställer upp med en elva som resulterar i tre viktiga poäng. Gör även bra byten där Milan fortsätter kontrollera matchen till slutsignalen.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer