Pioli: Vi behöver minst 85 poäng

Stefano Pioli bekräftar att Brahim Diaz och Sergino Dest är tillgängliga mot Torino och poängterar att Rossoneri kommer behöva minst 85 poäng för att behålla Serie A-titeln.

Om spelschemat och kvällens match mot Torino:

– Vi har fem viktiga matcher framför oss, laget mår bra och matchen mot Torino är den viktigaste matchen. Att spela mot Ivan Jurics lag ger stor motivation eftersom han tvingar motståndarna att hitta olika lösningar. Vi vill vara konsekventa, det är så man vinner titeln. Säsongen kommer att vara balanserad till slutet, det är viktigt att göra bra ifrån sig i morgon.

Skadeuppdatering kring Diaz och Dest:

– Dest och Brahim är tillbaka och kommer att kallas in. Jag kommer att ställa upp det bästa laget beroende på spelarnas kondition.

Pietro Pellegri anslöt sig till Torino i januari 2022 efter att ha varit utlånad till Milan i sex månader. Pioli fick frågan om han har någon ånger kring spelarens tid och avsked från klubben:

– Nej, han hade en tuff period här på grund av vissa fysiska problem. Det var hård konkurrens här och vi gjorde de bästa valen för honom och klubben. Jag önskar att han ska göra bra ifrån sig men från nästa match.

Tränaren fick sedan ge svar på hur viktig en topplacering i tabellen kan vara för Rossoneri inför inför VM-uppehållet:

– Jag tror inte att det är viktigt att vara etta eller tvåa före uppehållet, men vi måste ta så många poäng som möjligt. Vi måste nå minst 85 poäng för att vinna titeln, vilket är mycket. Vi förlorade bara mot Napoli och jag tycker fortfarande att vi inte förtjänade det, men efter det reagerade vi med fyra segrar i rad. Alla killar är fullt tillgängliga, det är så vi jobbar. Vi vill fortsätta att höja ribban. Konkurrens hjälper till att hålla intensiteten hög, de måste alltid ge sitt bästa för att övertyga mig.

Mr Pioli var tydlig med att klubben har fullt förtroende för sitt tillskott och lyfter fram Charles De Ketelaeres kvaliteter:

– Vi har fem avgörande matcher framför oss och alla spelare är fokuserade på det. Det finns ingen brådska i Milanello, vi har luciditet och en långsiktig syn för att se en pojkes utveckling. Det vi bryr oss om är kvalitet, smarthet och tillgänglighet, vilket han har. Det viktiga är att fortsätta arbeta med samma vilja och passion, samma som alla har i Milanello.

Presskonferensen avslutades med att ge en uppdatering på Mike Maignans skada:

– Maignan är här, han återhämtar sig med oss. Han kommer att bedömas igen på måndag och därefter bestämma när han är tillbaka.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen