Pioli: “Alla tankarna är satta på mötet mot Salzburg”

Milan lyckades stampa Dinamo Zagreb i gruppspelet, men det avgjörande mötet mot Salzburg – som kommer mynna om Milan går vidare till åttondelsfinalen – återstår. Så här reflekterar Pioli på vinsten mot de kroatiska ligaledarna:

— Det var inte lätt för oss. Så fort vi hamnade rätt till i försvaret lyckades vi spela bättre offensivt. Självklart har jag mina spelare att tacka men nästa match är avgörande och den kommer pröva våran förberedelse inför nästa steg i Champions League. Nu tänker vi bara på ligaspelet i stället.

Om lagspelet:

— Lagarbete är självklart det viktigaste för oss, särskilt när man försöker fostra en grupp av spelare som verkligen bryr sig om sin utveckling. Jag har många talangfulla spelare till min tillgång och jag kommer försöka utnyttja de så mycket som möjligt för att framhäva deras potential.

Om lagpersonalen:

— Personalen och jag har ständig dialog under matcherna för att jag ska kunna konsultera min spelare med rätt information. Personalen gör ett väldigt viktigt arbete åt mig. Jag förbereder mina spelare efter den dynamik som jag förväntar att motståndarna kommer ta med till planen.

Om nästa möte mot Salzburg:

— Det hade varit fel av oss att inte komma till mötet medvetna om att vi kommer spela mot ett starkt lag. Vi är vana av att möta starka och kvalitativa lag. Först och främst ska vi vara extra noga med att vi presenterar och spelar för Milan.

Om den nuvarande speltaktiken och den som kommer anammas senare i säsongen:

— Vi har våra karaktärsdrag. Idag spelade vi med två mer fysiska mittfältare och vi vann mycket yta. Vi var farliga även när passningsspelet var långsammara än vanligt men vi försöker vara balanserade ur det synsättet. Nu ligger fokuset på Torino. Vi gör bra från oss i ligaspelet och vi kommer försöka fortsätta med det som vi gör nu. Vi har fortfarande fyra ligamatcher och en CL-match innan vi får ett till uppehåll och vi kommer försöka vinna alla av dem.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen