OFFICIELLT: Pioli förlänger med Milan

Stefano Pioli kom till Milan i oktober 2019 och klubben har sedan dess tagit steg efter steg i sin utveckling. Från att ha varit i mittenskiktet av Serie A till att vara regerande mästare. Efter framgångarna väljer nu Milan att förlänga kontraktet med den 57-årige tränaren, bekräftar klubben på sin officiella hemsida. 

Efter att Milan hade förlorat fyra av de sju första ligamatcherna under säsongen 2019/20, valde klubben att sparka den dåvarande tränaren Marco Giampaolo. En dag senare stod det klart att ersättaren hette Stefano Pioli, en tränare som tidigare varit känd för att inte vara speciellt långvarig i sina klubbar. Anställningen sågs därför för det mesta vara en kortsiktig lösning.  

Men efter starka resultat under den andra halvan av 2019/20-säsongen, valde Milan att förlänga kontraktet med Pioli istället för att anställa tysken Ralf Rangnick som ny tränare. Det har visat sig vara ett bra val.  

Den efterföljande säsongen, 2020/21, slutade man på en andraplats, vilket betydde att man hade kvalificerat sig för Champions League för första gången på åtta år. Förra säsongen, 2021/22, blev en enorm framgång när Milan lyckades vinna Scudetton för första gången sedan 2010/11-säsongen. 

Den här säsongen har man fått en helt okej start, med 26 inspelade poäng av 36 möjliga. Man ligger på tredjeplats i tabellen, sex poäng bakom ledarna Napoli. Samtidigt har man fortsatt möjlighet att ta sig till slutspelet i Champions League med en gruppspelsmatch kvar. Om man lyckas ta minst en poäng hemma mot RB Salzburg på onsdag är man klar för åttondelsfinal. 

På sin officiella hemsida, skriver Milan att man har skrivit ett nytt kontrakt med Stefano Pioli fram till den 30 juni 2025. Det är en förlängning på två år, då hans tidigare kontrakt skulle ha gått ut efter den nuvarande säsongen. 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer