Pioli: “Jag är besviken, förlusten svider. Vi ville ta täten mot Napoli”

En kass prestation i ögonen av oss supportrar och tränaren gör inget annat än att instämma med det. Det här hade Pioli om säga om bortaförlusten mot Torino:

Vad misslyckades ni med gentemot det som ni förberedde er för?

— Vi var tvungna att försöka dribbla oss in i öppna ytor; Junior lyckades med det, Leão gjorde det inte. Vi försökte få in fyra spelare i anfallet men spelet var för långsamt, både i försvaret och i anfallet. Vi spelade helt enkelt inte med den kvalitén som krävs för att låsa upp sådana statiska matcher som vi såg idag.

Varför gjorde du de tre bytena vid halvleken?

— Jag behövde få in en förändring i elvan, jag vill se mer livlighet och rörelse på de spelare som inte kontrollerade bollen; spelare med mer driv i sig, som vi såg i bytet där jag tog in Dest och tog ut Kalulu.

Varför bytte du ut Leão?

— Det var helt enkelt inte hans kväll ikväll, det var synligt. Jag har andra spelare vid min tillgänglighet och jag ville se en förändring i matchen. Det kostade oss ett mål och vi hann inte komma ikapp. Det är en förlust som svider.

Är du besviken?

— Jag är besviken, vi ville fortsätta på våran starka historik som vi visat på bortaplan och jag förväntade mig ytterligare en övertygande prestation från mina spelare. Vi kommer behöva vara mer förberedda framöver.

Är Napoli starkare i dagsläget?

— Idag kunde vi ta andra platsen och ta täten mot Napoli. De är starka och spelar en otrolig säsong i år men det är en lång resa kvar innan säsongen är över. Vi måste fortsätta och försöka glömma bort den här förlusten inför CL-matchen som väntar på onsdag; vi närmar oss det första målet för säsongen, att ta oss vidare ur gruppspelet.

Tror du att Salzburg kommer vara lika Torino rent spelmässigt?

— Nej, de spelar mer aggresivt och är mindre defensiva av sig, en helt annan mentalitet än den som Torino hade infört idag. Matchen kommer vara helt olik den som vi såg idag.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer