Mr. Pioli: “Vi måste lära oss av våra misstag”

Stefano Pioli talade under gårdagen till den samlade journalistkåren inför kvällens möte med Chelsea. Det här är vad Milan-tränaren hade att säga.

Om förra mötet:

Vi har lärt oss från förra resultaten i London. Vi måste visa att matchen i London var ett misstag och inte en norm. Vi kan lära oss av de situationer som inträffade i onsdags för att göra färre misstag. Vi spelar mot ett lag som förutom sina kvaliteter har visat att det vet hur man drar nytta av motståndarnas misstag. När det gäller poäng är gruppen väldigt tajt och vi behöver alla poäng. Vi kommer att behöva all energi vi kan få, även från publiken.

Om matchens betydelse:

Morgondagens match är viktig för oss, poängen spelar stor roll också. Kvaliteten på våra motståndare gör oss starkare och vi utvecklas mer. Milan ska inte känna tvivel eller bekymmer. Vi behöver alla poäng för att vi möter starka motståndare i både ligan och i Champions League. Imorgon kommer det att vara många olika situationer jämfört med i lördags. Jag har idéer i huvudet och vi kommer säkerligen att försöka producera något annorlunda jämfört med matchen i London.

Om åren i AC Milan:

Jag har fokuserat varje dag på vår process, Arbeta bra nu och gör det bättre i framtiden. Jag kom hit för uppfylla mina mål att förbättra mig dagligen tillsammans med klubben och spelarna.

Om truppen:

Charles De Ketelaere har dragit på sig en muskelskada och kommer inte att vara tillgänglig i morgon och förmodligen inte heller på söndag. Messias kommer att finnas med i truppen, men det återstår att se hur vi ställer upp. Laget hanterade saker och ting väldigt bra mot Juventus. Sergino Dest har kommit in från ett Barcelona-lag som spelar mycket mer av ett passningsspel som är mer tekniskt och mindre direkt. Jag tror verkligen på hans kvaliteter, hans ögonblick kommer snart.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen