Införrapport AC Milan-Chelsea FC

Efter förra veckans tunga förlust i London är det dags för AC Milan att få chans till revansch. San Siro har historiskt sett varit en borg där det är svårt att få med sig ett resultat som gäster. Ska Milan studsa tillbaka och ta kommandot över Grupp E?

AC Milan:

Milan var efter förra veckans förlust tvungna att släppa det direkt då det vankades en stormatch i ligaspelet hemma mot Juventus. Då visade man klass och avfärdade den gamla damen och vann med 2-0. Ikväll behöver Milan ta hjälp av hemmafördelen och energin från fansen för att trycka tillbaka ett Chelsea som börjat komma igång efter tränarbytet.

Piolis mannar har visat att man är starka på San Siro och det har ryktats om att samma elva ska få chansen igen ikväll och visa att helgens prestation inte var en engångsföreteelse. Skadeläget är fortsatt densamma som i helgen.

Möjlig startelva för AC Milan (4-3-3): Tatarusanu, Kalulu, Gabbia, Tomori, Hernandez, Tonali, Bennacer, Pobega, Diaz, Giroud, Leao

Chelsea FC:

Graham Potter har efter sitt inträde i klubben fått fart på Chelsea. Efter CL-vinsten förra veckan så var det Wolverhampton som stod för motståndet. Där kunde han vila några spelare och lufta truppen. Slutresultatet blev ändå en seger med 3-0 så spelet har börjat klaffa.

Skadeläget är den att Fofana är borta med en knäskada, Kante blir borta längre än befarat och Ziyech missar matchen p.g.a. sjukdom.

Möjlig startelva för Chelsea FC (3-4-2-1): Kepa, Chalobah, Thiago Silva, Koulibaly, James, Jorginho, Kovacic, Chilwell, Mount, Sterling, Aubameyang

Intressant fakta:

  • Milan har inte tagit sig längre än kvartsfinal i Champions League sedan vinsten 06/07.
  • Milans bästa målskyttar i Champions League genom tiderna är Inzaghi och Shevchenko (33 mål).
  • Den spelare som har flest framträdanden i Champions League för Milan är Maldini (139 matcher).

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen