Pioli: “Om CDK är en högerytter? Jag ser honom som en mittfältare”

Efter en vinst mot det lag som han själv tillhörde som spelare gav tränaren Pioli sina åsikter om matchen mot Juventus.

Om Tomori:

— Han är väldigt passionerad och har en otrolig anda med sig. Såg ni hur han firade sitt mål? Han är otrolig.

Om matchen:

— Det var en väldigt intensiv match. Under de första 20 minuterna tabbade vi oss med några passar som ledde till att Juventus fick möjligheten att ta sig in på våran planhalva. När vi startade den andra halvleken startade vi om från nytt och dominerade från start till slut.

Om gruppen:

— Vi är ett lag. När vi tog oss till London var vi inte helt enade och vi begick för många misstag. Idag var vi mer likt ett ordentligt lag och vi måste fortsätta agera som vi gjorde idag.

Om den valda uppställningen:

— Díaz spelade högerytter. Jag ville ha mer fysiska spelare i mittfältet som var flitiga med bollen vid fötterna som på ett sätt lättar trycket på yttrarna Leão och Díaz. Jag hade rätt med min uppställning och vi gjorde bra från oss på planen.

Om De Ketelaere kan spela högerytter:

— Ikväll saknade vi flera spelare som brukar spela högerytter, därför tog jag in Charles på den platsen och det gjorde han väl. Enligt mig så synliggör han sina kvalitéer som bäst i rollen som mittfältare. Díaz anammar rollen som ytter bättre än De Ketelaere enligt min mening.

Om pressningsspelet:

— Under den första halvleken vart det väldigt intensivt och vi gav upp bollen för enkelt, i London gjorde vi samma misstag. Vi satte in en god mängd energi, jag vill gratta grabbarna, de förtjänade den här vinsten.

Om Díaz:

— Han är grym. Alla vill spela men han måste ta nytta på all speltid som han får. Jag vet att han inte är helt nöjd med mina val, oavsett så måste han vara behjälplig när han får spela.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen