Införrapport: AC Milan-Juventus

Ett klassiskt möte mellan två tungviktare i Italiensk fotboll. Inför säsongen tippades båda klubbarna att vara med i en titelstrid. Nuläget är den att de båda skuggar toppen med Napoli och Atalanta i spetsen. Ska Milan göra ett litet ryck och få den förre tränaren Allegri att riskera sitt jobb?

Ikväll är det dags för det äldsta rivalmötet som fortfarande spelas i Italien. AC Milan och Juventus har mött varandra sedan 1901. Milan kommer från en tuff förlust mot Chelsea i veckan i Champions League medan Juventus tog en komfortabel seger mot Maccabi Haifa hemma i Turin.

AC Milan:

Milan kommer ifrån en Champions League-omgång där flera spelare underpresterade. I Serie A så är man fortfarande med i toppen och har en chans att dra ifrån Juventus med ett försprång på sju poäng vid en seger i kvällens match.

Skadeläget är fortfarande tufft men en ljuspunkt är att Theo Hernandez ryktas vara tillgänglig för matchtruppen igen. Pioli har varit tydlig med att det inte finns några ursäkter utan det är bara att ta ansvar och få till ett bra resultat direkt efter en tung förlust.

Möjlig startelva för AC Milan (4-2-3-1): Tatarusanu, Dest, Kalulu, Tomori, Hernandez, Bennacer, Tonali, Rebic, De Ketelaere, Leao, Giroud

Juventus:

Den gamla damen storsatsade i somras med att plocka in både Pogba och Di Maria för att hitta tillbaka till den tiden när de dominerade italiensk fotboll. Säsongsstarten har varit långt ifrån de förväntningar som fanns på klubben inför säsongen. Tunga skador på båda nyförvärven har varit förödande och lett till flera onödiga poängtapp. Nu är Di Maria tillbaka och visade direkt i veckan med sina tre assist i Champions League-mötet med israeliska Maccabi Haifa hur viktig han är för att Juventus ska få sitt spel att fungera.

Milans förra tränare Maximilliano Allegri är fortsatt ifrågasatt av media och fans efter fjolårets dåliga resultat och upptakten på denna säsong. Den sportsliga ledningen har varit tydliga med att Allegri har deras förtroende men med en förlust mot Milan i det här läget kommer hans framtid i klubben vara uppe för diskussion på nästa styrelsemöte.

Möjlig startelva för Juventus (4-4-2): Szczesny, Danilo, Bremer, Bonucci, Cuadrado, Paredes, Rabiot, Kostic, Di Maria, Vlahovic, Milik

Intressant fakta:

  • Rebic har gjort fyra mål mot Juventus under sin tid i Milan vilket är flest av alla spelare sedan år 2019.
  • Rafael Leao är den spelare i Serie A som har varit direkt involverad i flest mål under 2022. (11 mål och 11 assist)
  • Milan har inte förlorat mot Juventus i sex av de sju senaste mötena.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen