Redaktionens spelarbetyg: Milan – Juventus

Denna lördagsafton slutade med en välförtjänt seger mot Juventus. Nedan presenteras redaktionens spelarbetyg.

Tatarusanu – 7.5: Bra insats av Tata idag. Är lugn när Juventus anfaller och får sina avslut på mål. Gör inga misstag och är trygg med bollen på fötterna.

Theo – 8.5: Kommer tillbaka från sin skada och visar hur viktig han är. Defensiven ser bättre ut än någonsin och de offensiva kvaliteterna går inte att ifrågasätta. Gör allting rätt idag och hans närvaro skapar en stor trygghet för mittbackarna.

Tomori – 8.0: Når sin riktiga nivå idag efter ett par svajiga insatser. Det börjar bli en trend att måla mot Juventus. En felfri insats av engelsmannen.

Gabbia – 8.0: Har inte fått många minuter hitills, men har på den tiden visat stor mognad och vuxit som spelare. Idag gör han sin kanske viktigaste match för Rossoneri och sköter det utmärkt, en grym insats av vår egna produkt.

Kalulu – 8.0: Fransmannen är i grunden en högerback som skolats om till mittback sedan ankomsten. Han sköter det otroligt bra på kanten både defensivt och offensivt. Ett mycket tryggare alternativ än Dest fram tills vår kapten är tillbaka i spel igen.

Tonali – 7.5: Är motorn i mittfältet, vinner flera närkamper och står för ett par fina brytningar. Som vanligt ser vi Sandro springa utan stopp, upp och ner på banan.

Bennacer – 7.0: En bättre insats av Ismael denna afton som gör sitt jobb både defensivt och offensivt. Är med och går på avslut vid något tillfälle.

Pobega – 7.0: En stark insats av den unga italienaren som ständigt pressar Juves mittfält. Växer allt mer under säsongens gång, kan fortfarande bli bättre med bollen.

Diaz – 7.5: Får agera som högerytter idag och gör en godkänd insats, även om det finns mer och hämta från spanjoren. Står för ett solomål av högsta klass.

Leao – 8.0: Idag vill bollen inte in för portugisen, med två stolpträffar där bollen går åt fel håll. Rafas offensiva förmågor är så viktiga för laget, öppnar ständigt upp ytor för sina medspelare.

Giroud – 7.0: Vinner nog varenda nickduell idag, som styrs till sina medspelare. Är hungrig för att göra mål, springer mycket men får nöja sig med en assist på kontot.

Rebic – 6.0: Kommer in och pressar Juventus-försvaret i slutskedet av matchen. Ett godkänt inhopp från kroaten.

Origi – 5.5: Springer sig fri mot målvakten och borde egentligen ha passat Rebic snett bakåt istället för avslut. Godkända få spelminuter från belgaren.

Krunic – 6.0: Rade kommer in och gör sitt jobb, godkänt inhopp.

De Ketelaere – 6.0: Kommer in med pigga fötter, pressar Juventus-försvaret i en tillställning där vi kontrollerar matchen.

Vrankx – 5.0: Spelade inte länge men gjorde det Pioli önskade, att maska till det och få motståndarlaget ur balans.

Pioli – 9.0: När det väl gäller så lyckas Pioli alltid få ut det bästa ur grabbarna. Idag är ett lysande exempel, där han fick Juventus att se ut som Cremonese. Ställer upp med en stark elva och samtidigt finns bra alternativ på bänken som är redo att komma in för att förändra en matchbild. Mister Pioli är redaktionens MOTM.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen