Redaktionens spelarbetyg: Sampdoria – Milan

Nedan följer redaktionens spelarbetyg för bortamatchen mot Sampdoria.

Maignan – 6.5: Som vanligt levererar Mike en stabil insats och håller Milan kvar i matchen. Fanns inte mycket han kunde göra vid Sampdorias kvittering.

Calabria – 6.0: Davide gör en godkänd insats på sin högerkant.

Kalulu – 6.0: Pierre gör en bra insats trots att Sampdoria spelade med en man mer och kom till ett par vassa lägen i andra halvlek.

Kjaer – 6.0: Står för en godkänd insats och tillsammans med Kalulu lyckas dem hålla Milan kvar i matchen, trots att det såg lite skakigt ut vissa stunder när Sampdoria kommer in i boxen.

Hernandez – 6.0: Gör det bra och får täcka upp mycket efter att Leao får syna det röda kortet.

Pobega – 5.5: Tommaso gör det inte dåligt, men gör inte heller en superinsats.

Tonali – 6.5: Sandro fortsätter att visa hur viktig han är för Piolis lagbygge. Ännu en solid insats från italienaren.

Messias – 7.0: Messias höjer sig idag efter en svag insats mot Inter förra helgen. Det tog bara 6 minuter innan brassen öppnar upp målprotokollet i matchen.

De Ketelaere – 6.0: Charles såg ut att göra sitt första mål i Serie A, dock döms det bort för offside. Är viktig i uppbyggnaden för 1-0 målet. Godkänd insats, även om vi förväntar oss mer utav belgaren.

Leao – 5.0: All cred till Rafa som assisterar till 1-0 målet och även till Charles bortdömda mål. Däremot står han idag för ett par riktigt klumpiga närkamper och det var bara en tidsfråga innan han drog på sig sitt andra gula kort. Kommer att missa nästa ligamatch mot Napoli.

Giroud – 7.5: Ollie gör en stabil insats och ser till att Milan tar med sig alla tre poäng trots en man mindre i princip hela andra halvlek. Förhoppninsvis har vi Origi och Rebic tillbaka snart som kan avlasta fransmannen. Redaktionens MOTM.

Avbytare och tränare.

Tomori – 6.0: Får hoppa in och gör det som ska göras för att hålla Milan kvar i matchen med en man mindre.

Bennacer – 5.5: Ismael hoppar in och gör en okej insats, åstadkommer inget märkvärdigt.

Vranckx – 6.0: Belgaren fick debutera och gjorde en godkänd insats under tiden på plan.

Pioli – 6.5: Går för alla tre poäng trots Leaos utvisning och Sampdorias kvittering. Gör taktiska byten som håller Milan kvar i matchen och lyckas ta hem tre viktiga poäng.