Införrapport: Sampdoria – Milan

Efter en trött vecka där vi plockat med oss en poäng mot Salzburg i Champions League-gruppspel, är vi åter ett borta lag mot Sampdoria.

Tre dagar efter kryss-matchen i Österrike, är det tid för ännu en match i Serie A. Laget visade inte att de verkligen ville nå slutspel i Champions League, och vi ska vara glada över poänget vi fick ta del av. Nog med det, siktar vi på dagens match där vi SKA ha med alla tre poäng hem. Tror de flesta är överens om att Pioli är på god väg att bli en topp-tränare i Europa, dock behöver han visa att han kan vinna kontinuerligt några säsonger. För att nå en sådan nivå, är tre pinnar ett stort krav för att fortsätta på det spåret.

Vi alla vet att Pioli inte kanske har rätt lag för att vinna titlar, men laget har dock visat att man kan vinna Scudetton utan större Serie A spelare som Dybala eller Immobile. Pioli klarade sig med det i hade i truppen, och förvandlade flera till världsklass spelare.

Sampdoria:

I Genova Sampdoria fått två oavgjorda matcher i sina två senaste hemmamatcher, med oavgjort 0-0 mot Juventus, och sedan 1-1 mot Lazio. Blucerchiatis sista ligamatch såg dock ett nederlag borta i händerna på Hellas Verona. En förändring som de kommer att behöva göra är mittbacken Omar Colley, medan Harry Winks debut får vänta lite längre efter sin sensommarens låneövergång från Tottenham. Giampaolo kommer sannolikt att gå med en 4-3-1-2-formation, och litar på Sabiris kvaliteter och Caputos poängkapacitet.

AC Milan har verkligen lärt känna sitt eget spel väldigt väl”, sa huvudtränaren Marco Giampaolo, “de spelar varje match med stor flyt och kontroll och när de oavgjort är det som ett nederlag för dem eftersom de är så vana vid att vinna. Det kommer att bli en mycket svår match och vi måste spela med rätt attityd och mod.

Sampdorias troliga startelva (4-3-1-2): Audero; Bereszynski, Colley, Amione, Augello; Vieira; Sabiri, Villar, Rincon, Djuricic; Caputo

Milan:

Rossoneri åker till Genova med entusiasm efter segern i Milan-derbyn och oavgjort 1-1 i Champions League-premiären borta mot FC Salzburg. Det var bara en förändring i startelvan i form av Saelemaekers i tisdags, där Saelemaekers lär vila istället för Messias ikväll. Milan-anfallet kommer fortfarande att ledas av Olivier Giroud, där Pobega och Kjær slåss om en plats i startelvan.

“Vi kommer att möta en mycket självsäker motståndare med en tydlig identitet som är mycket motiverad”, sa tränare Pioli på tröskeln till matchen. “De kommer in i matchen efter två oavgjorda hemmamatcher mot starkt motstånd och från en förlust, så de kommer att vara riktigt motiverade att göra bra ifrån sig. Jag vet att jag har en väldigt stark grupp spelare här med en tydlig identitet och spelstil. På träningen tränar alla hårt varje dag, jag har min fulla tilltro till dem. Den elvan jag kommer att välja kommer att vara den bästa för spelet.”

Milans troliga startelva (4-2-3-1): Maignan; Calabria, Kjaer, Tomori, Hernandez; Bennacer, Pobega; Messias, De Ketelaere, Leao; Giroud

Roligt att veta:

  • Ingen annan spelare i ligan har vunnit sitt lag fler poäng än Rafael Leão
  • Inget annat lag i de fem största europeiska ligorna har förlorat färre matcher än AC Milan sedan starten av 2022 (endast en förlust mot Spezia i januari).
  • Lördagens match mellan de två lagen kommer att vara möte nummer 129 i Serie A. Rossoneri leder med 67 vinster mot Sampdorias 30 vinster, och 31 oavgjorda matcher som bägge delar.

Serie A: Sampdoria – Milan

Arena: Stadio Luigi Ferraris

Avspark: Lördag den 10 september klockan 20:45

TV: Telia Play, C More

Domare: Michael Fabbri

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer