Pioli: “En okej prestation med ett bra resultat”

Pioli om krysset i Champions League-premiären mot Red Bull Salzburg.

Om matchen som helhet

– Det var ett bra resultat eftersom att prestationen var okej; vi var inte jättebra idag speciellt när det gäller de tekniska delarna och hur kompakta vi var som lag. Det är ett bra resultat mot ett lag som vi känner till väl. Vi visste att de skulle bli tuffa att möta då de är väldigt snabba med bra anfallare. Vi var med bra i matchen även fast vi hade svårigheter. Vi gav aldrig upp, vi trodde på oss själva och gav vårt allt in i det sista. Det är lätt att diskutera hur en grupp ser ut på pappret men sanningen kommer fram ute på banan. Det är en jämn grupp där vi måste ta en match i taget med fullt fokus och beslutsamhet.

Om detaljer i matchen

– Matcher kan ändra karaktär vad gäller mentalitet och taktik, så med tanke på våra styrkor som löpvillighet och snabba kontringar så hade det varit bra att ta ledningen. Det är också sant att vi hade den första stora chansen genom Olivier. En okej prestation med ett bra resultat.

Om truppen och kommande utmaningar

Vår trupp det här året är byggt med 28 startspelare. Jag förstår att vissa har ett första och ett andra alternativ men så är det inte för mig. Idag valde jag de spelare som jag trodde var rätt för denna uppgift och jag trodde de var återhämtade. Efter matchen kan jag erkänna att vissa kanske inte var helt redo för match ännu. Vi får ta med det framåt då vi har tre matcher under en tuff vecka. Sampdoria förlorade senast. De har inte haft en hektisk vecka som oss. Dinamo Zagreb kommer vara redo. Sen har vi en stor match mot Napoli. Vi behöver samla energi, förbättra vissa delar, analysera den här prestationen och förstå vad som funkade och vad som inte gick bra. Vi har alltid varit objektiva och självkritiska för att göra det bättre och bättre för varje match.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer