Redaktionens spelarbetyg: Milan – Udinese

Nedan följer redaktionens spelarbetyg från Milans premiärmatch i Serie A 2022/23.

Maignan – 6: Kan inte göra mycket vid målen, men visar återigen att hans spel med fötterna är toppklass.

Calabria – 6,5: Nyblivne kaptenen gör en bra match och står för en fin assist till 2-1 målet, samt ordnar straffen till 1-1.

Tomori – 6: Utmanas inte värst mycket, men visar fint samspel med mittbacks-kollegan.

Kalulu – 6,5: Förra årets genombrott fortsätter på samma bana, spelar väldigt rutinerat och visar trygghet. Gör även en avgörande brytning i eget straffområde.

Hernandez – 7,5: Verkar ha slipat på defensiven då ingen kommer förbi honom idag, gör även säsongens första mål från straffpunkten. Redaktionens MOTM.

Bennacer – 6,5: Dikterar tempot bra och står för några riktiga smörpassningar, som kunde förvaltats bättre. Hoppas han fortsätter på samma nivå resterande matcher.

Krunic – 6,5: Slitvargen Rade Krunic gör en bra insats ikväll, visar att han är mångsidig då han kan spela på nästan alla positioner på planen.

Messias – 5: Efter en mycket fin försäsong, så går det inte att känna igen brassen tyvärr. Tappar sin gubbe vid 2-2 målet och slarvar mycket offensivt.

Diaz – 7: Oerhört bra andra halvlek utav Diaz med ett mål och en assist. Ser hungrig ut.

Leao – 5: Förväntade mig mer utav Rafa, tar felbeslut och slarvar en del. Hoppas han vaknar till nästa match.

Rebic – 7,0: Är rätt placerad två gånger om, och gör inga misstag i avsluten. Oerhört skönt att Rebic startar säsongen på bästa möjliga sätt. Missar dock markeringen vid 0-1 målet vilket sänker betyget en aning.

Avbytare och tränare:

Giroud – 5,5: Gör ett bra inhopp då Milan får en trygg uppspels-punkt vid ledning, och kan på så sätt kontrollera spelet lite extra.

De Ketelaere – 6,5: Piggt inhopp där han står för många fina aktioner, och kombinerar fint trots att han bara varit i truppen en kort stund. Ser lovande ut.

Saelemaekers – 5,5: Bidrar alltid med mycket energi, men måste slipa på sina avslut.

Origi – Spelade för kort tid för att bedömas.

Pobega – Spelade för kort tid för att bedömas.

Pioli – 7: Milan gör inte en jätte bra match rent spelmässigt, men gör 4 mål. Får igång spelarna i paus och milan tar tag i taktpinnen direkt efter paus.