Pioli: ”Billig trupp? Låt fotbollsplanen säga sitt”

Inför insparken av den nya säsongen tog Pioli till presskonferensen för att säga sitt om både nykomlingnarna och känslorna av att sparka av kvällens match mot Udinese som ligavinnare. En fullproppad San Siro väntas med hela 40 000 Milan-supportrar – detta sade Stefano om hur det känns att vara en Scudettovinnande-tränare:

— Entusiasmen som växer fram av att vinna en Scudetto måste vi bygga vidare på vid varje träningspass. Vi är medvetna om positionen som vi befinner oss i just nu och vi får inte glömma bort det under säsongens gång.

I och med ligastarten kommer strålkastarna skina på de nytillkomna spelarena Yacine Adli, Divock Origi och Charles De Ketelaere men det är ännu för tidigt att dömma dem utifrån träningsmatcherna, hur som helst verkar tränaren vara övertygad av tillskotten som ledningen givit honom:

— Min Milan-trupp är väldigt stark, prestationerna kommer säga sig själva om truppen har förbättrats från den förra säsongen. Jag är medveten om att truppen är stark, jag ser det på lagandan och i grabbarnas ögon. Jag vill se kontinutet och att vi bygger vidare på detta dag för dag. Nykomlingarna har gett mig väldigt positiva intryck, bland dessa är Origi, De Ketelaere och Adli som har förstärkt vårat anfall. Rebić är tillbaks i toppform och ger oss ännu fler alternativ i elvan. Divock är en komplett forward och kommer hjälpa oss mycket framöver. Jag är övertygad om att alla värvningar kommer briljera i år.

Det är inte bara de nya ansiktena som gjort tränaren nöjd, även de redan etablerade spelarna har vaknat till liv under försäsongen.

— Om jag får nämna namn så har Messias, Rebić och Bennacer gett sitt allt under försäsongen, men alla spelare visade en givande attityd under de träningsmatcherna. Tidigare har jag sagt att ligamatcherna som spelas i augusti saknar betydelse, nu är det inte så längre, den första matchen spelar mycket mer roll för oss just nu. Udinese är ett tufft lag att spela emot, vi kommer bevisa att vi är ett lag som kan slå dem. Vi kommer ha ett väldigt särskilt mästarskap framför oss i år och jag är nyfiken över hur det kommer sluta. Vi kommer spela 23 eller 24 matcher under 90 dagar. Det är viktigt att alla spelare känner sig betydelsefulla i truppen, alla måste vara tillgängliga och kunna hjälpa till.

Slutligen gav Pioli några ledtrådar på hur han kommer ställa upp sin elva i kväll:

— Brahim Díaz kan starta, främst för att han redan har en god kännedom om systemet som vi förhåller oss till när vi spelar i jämförelse till De Ketelaere och Adli som kom in i laget relativt sent och har därför inte varit närvarande under våra förberedelser.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen