Pioli: Vi ville starta säsongen på ett bra sätt framför våra fans och som vanligt så gav de oss väldigt mycket energi idag.

Mister Pioli intervjuades efter matchen av Milan TV.

Piolis syn på matchen:

– Vi gjorde det jobbigt för oss själva idag på två sätt; Målen vi släppte in och hur vi agerade i possession.

Om utförandet av matchplanen:

– Vi kunde ha varit bättre med bollen i perioder. Vi kan och behöver spela bättre. Men, som alltid så jobbar vi som ett lag i 95 minuter, vi spelar med ett bra tempo och vi försökte vara framåtlutade och attackera och testa motståndarens försvar.

– Vi gjorde 4 mål, vilket är mycket och vi kunde ha gjort fler, vilket betyder vi gjort mycket rätt. Andra saker har vi gjort mindre bra men det ger oss en ursäkt att jobba hårt för att förbättra de delarna i vårt spel.

Om arbetet fram till premiären:

– Vi ville gärna starta bra framför våra fans, som gav oss väldigt mycket energi idag igen. Vår motivation att starta bra har varit nyckeln sen vi kom tillbaka till träning efter sommaren. Vi villa vinna över ett lag som vi inte lyckades med under förra säsongen. Återigen så var det många positiva delar men som i alla matcher så fanns det saker som var mindre bra. Detta behöver vi fixa till för att det är en väldigt hög standard i den här serien. Idag var ännu ett exempel på hur svårt det är att vinna fotbollsmatcher i Serie A.

Om förbättringsområden:

– Vi sänkte tempot när vi behövde det men speciellt i andra halvlek så slog vi lite för många långbollar när vi kunde ha flyttat runt våra motståndare på ett bättre sätt för att kunna bibehålla de ytor vi vill spela på. Men första matchen är alltid svår så det finns lite utrymme för misstag och vissa felbeslut. Ibland är det kondition, ibland är det motståndarna som tvingar fram felbesluten.

– Det fanns perioder i matchen som vi tekniskt såg väldigt bra ut. Under en 20-minutersperiod innan matchminut 35 spelade vi väldigt bra. Sen slutade vi att spela lite. Vi slutade med att försöka kliva framåt och vi slutade med att försöka skapa problem för Udinese vilket ledde till deras kvittering.

– Därefter gjorde vi det bra att göra mål direkt efter halvtidspausen och visade prov på bra beslutsfattning och övertygelse.

Om vad som behöver analyseras:

– Vi behöver titta på det målet som vi släppte in tidigt i första halvlek för att hindra det att hända igen.

Sammanfattningsvis:

– Vi hade en del problem idag; Ett var den konstiga starten av matchen. Vi är ett bra lag men det är aldrig lätt att släppa in ett så tidigt mål. Så det var också positivt att vi lyckades kämpa oss tillbaka. Så matchen gav oss både positiva saker att ta med oss och områden vi behöver förbättra för att spela bättre kommande matcher.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen