Pioli: “Det kommer vara en jämn match mot Atalanta”

Dagen innan bortamatchen mot Atalanta tog Pioli till journalisternas mikrofoner för att presentera hans tankar och idéer kring mötet. Tränaren började med att nämna förberedelserna som han genomgått med laget inför matchen mot La Dea men lämnade några fina kommentarer gällande Tonalis utveckling under presskonferensens gång:

— Förra säsongen gick som vi ville och det har givit oss en hel del erfarenhet som vi bär mycket entusiastiskt i vårat bagage nu när vi tittar framåt i ligamötena. Nu spelar vi bara den andra matchen för säsongen men förväntningarna är höga för veckorna som kommer. Det viktigaste för oss är att vi göra allt för att vara förberedda inför våra matcher. Atalanta är ett väldigt starkt lag.

Enligt Pioli är Atalanta-matchen en möjlighet för tränaren att reflektera över lagets prestationer och en möjlighet för ökad tillväxt:

— Matchen kommer erbjuda oss en chans att ta ett steg framåt i våran uteckling och framhäva punkterna som vi behöver förbättra i laget – det kommer vara ett viktigt test för oss. Atalanta har börjat sitt ligaspel starkt, de har bytt ut några spelare men de är ett lag som kombinerar kvalitét med fysik i sin trupp.

Sedan gav den före detta Lazio-tränaren sin insikt på Tonalis utveckling som varit mycket positiv och synlig under den förra säsongen:

— Han (Tonali) kan bli en fullständig mittfältare, han är det redan men det är helt klart viktigt för honom att han samlar på sig mer erfarenhet under säsongens gång. Utvecklingen som han hade under den förra säsongen var viktig för honom, nu ser jag ännu mer hunger i honom och han är mer medveten om vad han behöver göra för att höja sin ribba. Nu känner han till sina möjligheter bättre än vad jag gör.

Under de senaste säsongerna har matcherna mot Atalanta varit mycket fartfyllda för Milan och några riktigt spända matcher har spelats mot de två storlagen:

— Det är två lag som känner till varandra mycket väl där båda lagen försöker spela offensiv fotboll för att ta hem matchen. Varje match är unik men med statistiken i hänsyn så tror jag att det kommer bli en jämn match.

Avslutningsvis gav Stefano en snabb kommentar om nykomlingarna:

— Nyrekryterna har lämnat ett mycket gott intryck hos mig.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen