Leaos höga lönekrav leder till långsamma förhandlingar

Enligt rapporter från Radio Rossonera är Milans ledning bekymrade över Rafael Leaos höga löneanspråk för att förlänga kontraktet. Den portugisiska anfallaren begär betydligt mer än vad Milan är beredda att betala.

Den portugisiska landslagsmannen köptes från Lille säsongen 2019/2020 för cirka 23 miljoner euro och har för tillfället en årslön på 1.4 miljoner euro.

Båda parterna har varit i förhandlingar om en kontraktsförläning under en längre tid nu. Milan gör allt för att undvika att samma situation uppstår med Leao som tidigare har skett med Donnarumma, Kessie och Romagnoli som lämnat klubben kontraktslösa.

Enligt rapporter har det inte skett några större framsteg i förhandlingarna eftersom Milans kontraktserbjudande inte motsvarar agenten Jorge Mendes krav. Maldini har erbjudit en Rafael Leao en årslön på cirka 4.5 miljoner euro per säsong, dock begär Jorge Mendes 7 miljoner euro per säsong. Detta skulle göra Rafael Leao till den bäst betalda spelaren i truppen.

Jorge Mendes har också uttryckt bekymmer, och vill eventuellt sänka utköpsklasulen på 150 miljoner euro som Rafael Leao har i sitt nuvarande kontrakt.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer