Milan utslagna i Women’s Cup 2022

Milans damlag; Utslagna mot Racing Louisville i försäsongsturneringen The Women´s Cup.

Damerna tog en rättvis seger mot Tokyo inledningsvis i turneringen, dock tog den sagan slut. På Lynn Family Stadium satt en energisk publik, när Racing tog ledningen med två mål under den första halvtimmen. AC Milan försökte gång på gång att sätta mål i nät, men utan resultat i en hel halvlek. Andra halvlek blev en repris på damernas starka insats, men även där blev det inga mål. Där förlorar vårat kära Milan, och är därmed utslagna ur turneringen.

Rossonere har redan fått 12 matchen i benen innan säsongsstarten. Turneringen satte damerna på prov, då amerikanerna är snäppet före i tempo och fysik i jämförelse med Milan. Laget kommer att spela en sista match för tredjeplats, och man siktar på att avsluta turneringen på topp. Matchen spelas denna lördag 22:00 (Svensk tid) mot Club America.

Matchrapport

Turneringsvärdarna tog ledningen tidigt genom en hörna i den 13:e minuten. Racings mittfältare inlägg hittade anfallarens panna, och gick in genom främre stolpen. Rossonere gav tillbaka spelmässigt, utan reslutat och föll med ett andra mål i den 24:e minuten. Genom ytterkanten hittar yttern McDonald sin lagkamrat Wang genom ett inlägg, där Árnadóttirs retur efter skott hamnade tillbaka vid Wangs fötter som sätter målen i nät. Milans första riktiga chans kom i den 39:e minuten, då Dubcovás skott blockerats av Racing-målvakten. Amerikanerna dominerade i bollinnehavet, och går med 2-0 i halvtidsvilan.

Efter en intensiv och svår halvlek, vaknar Ganzs lag upp i andra halvlek. Man fick se svensken Asllani nicka bollen i rätt riktning efter en väggpassning med Thomas, som stoppas av målvakten Lund. AC Milan blev täta i backlinjen och minimerade chanserna för motståndarna, då Ganz gör en förändring i formationen som då även bromsade ner matchtempot. Slutligen skapar damerna några få chanser, då Racing-försvaret nekar både Piemonte och Thomas från att göra mål. Fyra minuters tilläggstid hjälpte inte laget att göra någon förändring, som även förlorar matchen mållösa med 2-0 till Racing Louisville.

Matchdetaljer

Uppställning (3-5-2): Giuliani (46′ Babb); Árnadóttir (88′ Carage), Guagni (54′ Fusetti), Mesjasz; Bergamaschi (77′ Soffia), Rubio, K. Dubcová, Asllani, Vigilucci (46′ Thrige); Thomas, Piemonte (88′ M. Dubcová).

Avbytare: Beka; Tucceri; Adami.

Tränare: Ganz.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen