Matchrapport: Atalanta – Milan

Milan:

En bekväm 4-2-vinst mot Udinese i hemmapremiären trots chockstart. Det är vad Milan går in på inför bortamatchen mot Atalanta. Giroud var ett frågetecken inför matchen och därför fick Rebic chansen från start på nummer 9-positionen.

Vilket visade sig vara vägvinnande. Kroaten stod för två mål i matchen och var högst bidragande till varför Milan säkrade tre poäng. Men mot Atalanta förpassas han förmodligen till bänken. Giroud är nämligen tillbaka och det finns nog ingen som just nu petar fransmannen från den positionen.

Någon som också visade sig vara stark är Theo Hernandez, som precis som i fjol visar sig vara en av världens absolut bästa ytterbackar. Fransmannen tar steg för steg på planen och, inte för att det kommer hända, ser ut som en miljardvärvning passande för Champions League-finaler.

Ett frågetecken är vår annars så ramstarka defensiv, som i enighet med diverse medier och experter är det bästa i ligan. Kommer ni ihåg Simon Kjaer? Ja han var en enormt stor del av vår renässans under 2019-2020 och har förevigt en plats i våra hjärtan för det. Han går in i vilket lag i ligan som helst som startande mittback men platsar inte i Milans startelva längre.

Kalulu och Tomori är ligans bästa mittbackspar och har blivit helt orubbliga. Ska Milan vinna ligan krävs det åter igen en superb defensiv då vi helt enkelt inte har en anfallare eller ytter som gör 20 mål på en säsong.

Atalanta:

2-0 mot Sampdoria borta får ses som en stark ligapremiär, men nu är det grande Milan som kommer på besök. Det Atalanta som förtrollade oss alla, ja det måste ni erkänna, är ett minne blott. Atalanta var en urstark offensiv kraft som ingen klarade av att hantera. Visst man släppte in 3-4 bollar men då gjorde man 6.

Atalanta kommer förevigt förknippas med en frejdig och rolig fotboll att se på som åskådare med reservation för supportrars hjärtattacker.

Men nu är Papu Gomez borta, Ilicic är… ingen som vet, Remo Freuler värvades av Premier League-nykomlingar, Malinovskiy ryktas till Premier League och Ademola Lookman är en del av offensiven. Näe, det där charmar inte mig längre.

De flesta är eniga om att Atalanta kan gå en lite tuffare säsong till mötes och att börja bråka bland topp fyra igen igen ser jag som omöjligt.

Snabba fakta:

1-1 är det vanligaste resultatet lagen emellan. Hela 19 gånger har det blivit 1-1.

5-0 till Atalanta 2019 var den sista matchen utan Zlatan Ibrahimovic. Därefter vände allt.

Kommer ni ihåg Mario Pasalic? 16-17 var han utlånad från Chelsea till Milan. Det blev fem mål och en assist på 27 matcher för Rossoneri. Mot oss har han gjort två mål och en assist, den jäveln.

Avspark: 20.45.

Arena: Gewiss Stadium i Bergamo.

TV: C More.

Huvuddomare: Fabio Maresca.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen