Kessié och Romagnoli klara Barça- respektive Lazio-spelare: Här kommer deras ersättare

Som tränaren Pioli själv beskrivit i en intervju med Gazzetta dello Sport återstår två skor som måste fyllas under transferfönsteret; en försvarare och en defensivt lagd mittfältare måste tillkomma innan sommarens slut. Tränaren kommer behöva klara sig utan någon ytterligare förstärkning inför söndagens ligastart men idén är klar, ”spelarna ska vara smarta och intelligenta” beskriver tränaren och ska vara särdragande från både Kessiés och Romagnolis tidigare roller i Rossonerielvan.

Renato Sanches – som var menad att bli Kessiés klara ersättare redan i slutet av januarifönstret – nobbade Milan förra veckan för att stanna kvar i Frankrike och anslöt sig till sin före detta sportchef och tränare Luís Campos och Christophe Galtier som han vann ligan med i Lille och nu kommer fortsätta att samarbeta med i PSG. Därefter gjordes ett försök för att frigöra den utfrysta 18-åriga talangen Carney Chukwuemeka från Aston Villa. The Athletic rapporterar att Milans uppvägda bud landade på 3.5 miljoner euro medans Chelsea lyckades uppfylla Birmingham-klubbens begäran på 24 miljoner euro för den Österrike-födda, men Engelsk-representerande, U19-kaptenen som skulle varit klubblös inför den kommande sommaren. Gianluca Di Marzio listar fyra ytterligare namn som ledningen lagt ögonen på, både rutinerade samt unga: Hellas Veronas Adrian Tameze som gjort storslag i Serie A under tränarna Jurić och Tudor, 24-åriga Ibrahima Sissoko som spelat fyra säsonger under franska Strasbourg, Yacine Adlis tidigare Bordeaux-lagkamrat Jean Onana samt den nigerianska Raphael Onyedika som idag klär sig i danska Midtjyllands tröja. Nu verkar den sistnämnda spelaren toppa Milans kortlista, efter gårdagens 3-1-förlust i CL-kvalificeringen mot Benefica förklarar Milannews Pietro Mazzara att förhandlingarna kommer trappas upp för att ro hem Onyedika, årskull 2001, för en åtkomlig summa kring 6 till 7 miljoner euro förtydligar Daniele Longo.

Liksom Sanches var Sven Botman minst lika ivrig att lämna Ligue 1 och Lille och tackade till slut ja för Saudi-ägda Newcastle Uniteds 37 miljoner euro bud. Numera har januari-namnen återigen blivit heta, nämligen Tottenham Hotspurs Japhet Tanganga och PSG:s Abdou Diallo. Bild tillägger att Evan N’Dicka, med ett år kvar hos Eintracht Frankfurt, redan diskuterats i videosamtal mellan de två rödsvarta ledningarna – ett bud på 20 miljoner euro hade övertygat en flytt för fransmannen och är i dagsläget en motbjudande summa. Trots det enligt Gianluca Di Marzio och Fabrizio Romano rapporterade mötet mellan Tottenhams VD Fabio Paratici och Milan-ledningen kvarblir Tanganga ett alternativ i bakgrunden, först ut är den tidigare Dortmund-backen Diallo. Den mest övertygade kvalitén av 26-åringen är att han är en schweizisk armékniv i fösvaret och kan även täcka som vänsterback, PSG föväntas nu öppna upp för ett lån med köpoption samtidigt som de tar notan för en del av fransk-senegalesens lön beskriver Sky Sports och Pietro Mazzara.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen