Pobega: “Jag vill uppnå många saker”

Nyligen förlängde den 23-åriga mittfältaren Tommaso Pobega sitt kontrakt med Milan till och med säsongen 2027. I en intervju med Milan TV uttryckte Milan-produkten sig om kontraktsförlängningen och om sin anknytning till klubben.

Efter två starka säsonger på lån hos Spezia respektive Torino ser mittfältaren ut att stanna i klubben och belönades nyligen med en kontraktsförlängning.

– Det är många känslor just nu. Målet är att göra bra ifrån mig, träna och spela matcher.

– Många år har passerat sedan jag anlände till klubben. Jag har utnyttjat varje år för att växa och utvecklas och nu vill jag göra bra ifrån mig här.

– Förra året gjorde jag en hel försäsong med klubben och satt på bänken i första matchen, dock behövde jag mer tid i väg för att växa. Jag hade tur som hamnade i en fantastisk omgivning hos Torino, med en bra tränare (Ivan Juric) som trodde på mig. Nu är jag tillbaka efter ett år där jag har bevisat mig själv.

Mittfältaren fick debutera i det italienska landslaget när man kryssade mot Tyskland i Nations League.

– Det är alltid ett nöje och en ära att bli uttagen till landslaget. Min debut mot Tyskland var ett speciellt ögonblick, det är svårt att beskriva men det var ett otroligt spännande ögonblick. Landslaget är alltid något speciellt.

– Jag har mål som jag hoppas att uppnå med Azzurri också.

Tommaso Pobega berättar att han har en bra dialog med mittfältskollegan Sandro Tonali och gav sin insyn på laget och vilken spelare som mest imponerar på honom.

– Jag har en bra dialog med Tonali, vi tränar tillsammans dagligen och känner varandra sedan förra året. Det är ett nöje att få spela med honom.

– Jag har fått ett positivt intryck på gruppen. Det finns en vilja att träna och jobba, att göra rätt och göra det bra.

– De har utvecklats mycket sedan förra säsongen och har mer erfarenhet nu, alla har samlat på sig något extra i sitt tekniska bagage.

– En person jag var nyfiken över att träffa förra säsongen är Mike Maignan. Jag var väldigt imponerad när han anlände, inte bara för sin tekniska förmåga utan för sin karisma och närvaro i omklädningsrummet.

– Den unge mittfältaren berättar att han har en bra dialog med tränaren Stefano Pioli och berättar om sina mål inför den kommande säsongen.

– Förra året innan jag gick på lån, så talade jag med tränaren om det. Han (Pioli) sade att det var det rätta beslutet, då jag var på väg till ett lag där jag kunde utvecklas.

– Han sade även åt mig att jobba hårt så att jag kunde återvända. Jag är säker på att om jag följer tränaren och hans råd, så kan jag växa ännu mer. Han har bevisat att han är en bra tränare, jag har mycket att lära mig.

– Mitt mål för varje år, är att fortsätta utvecklas. Varje år kan man utveckla sina aspekter, så det är grundläggande.

– Vi vill uppnå bra saker och växa som en grupp och inom gruppen har varje spelare sina individuella mål. Mina mål är tydliga för mig, jag håller dem för mig själv och arbetar för att uppnå dem.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen