Införrapport: Milan – Bologna

Då var det dags igen att ta emot Bologna på San Siro. Historiskt sett har vi låga odds att ta hem alla tre poäng, men som Zlatan säger “Bollen är rund och allt kan hända“.

Förra helgens match i Bergamo resulterade i ett poäng att plocka med sig hem. Prestationen såg lite halvdan ut, då anfallet inte alls höll måttet. Många ifrågasatte att Pioli valde att bänka både Giroud och nyförvärvet De Ketelaere, till våran förhoppning och Piolis ord i presskonferensen, kan bägge starta till tredje omgångens match. Vi får glömma Atalanta och blickar för hemmamatchen mot Bologna.

Pioli har inte fått den förstärkningen som han förtjänar apropå förra säsongens bedrifter i ligan. Hans enda stjärnvärvning är De Ketelaere, och hoppas på att få en ersättare till Kessie. Jag personligen tror vi underskattar våran befintliga trupp. Vi har Theo, Tomori, Maignan, Kalulu, Bennacer, Tonali, Leao m.fl. och detta är en väldigt stark trupp. Kanske inte en trupp som vinner Champions League, men en trupp som kan ta oss till slutspel i CL, samt hämta Scudetton ännu en gång. Det kom även nyligen uppgifter om att UEFA kommer böta AC Milan på runt €2M p.g.a. Financial Fair Play situationen. Trots ovan oroligheter och problem, är vi favoriter till Scudetton och i gruppspelet i Champions League. Vi får sätta våran tillit i truppen, tränarstaben och ledningen, som gjort oss mer än belåtna.

Bologna:

Vi tar oss an Bologna som hade en seg start på säsongen utan vinst, men fortsatt med en cancer-kämpande Mihajlovic som tränare. En svajig start med endast en poäng på två matchen, och redan två röda kort. Viktiga spelare som Theate, Aaron Hickey och Mattias Svanberg har alla lämnat klubben under sommaren, och ersättaren är inte lika kända i namn.

Men vi ska inte döma ersättarna utifrån två omgångar. Orsolino är utvisad från förra matchen och därmed missar matchen idag. Marko Arnautovic och Nicola Sansone borde bilda en anfallsduo.

Bolognas troliga startelva (3-5-2): Skorupski; Soumoaro, Medel, Lucumi; De Silvestri; Aebischer, Dominguez, Schouten, Lykogiannis; Sansone, Arnautovic.

Milan:

Det är två skadefrånvaron som Pioli har i åtanke, Zlatan Ibrahimovic och Rade Krunic. Jämfört med matchen mot Atalanta bör det bli några förändringar i startelvan, framförallt i offensiven. Dock bör det fortsätta oförändrat i försvaret samt mittfältet.

Charles De Ketelaere förväntas få chansen från start för första gången, och ersätter Brahim Diaz. Den sistnämnda misslyckades med att övertyga tränaren i inledningen och det är inte direkt förvånande att han kommer att bänkas för de svaga insatserna.

Ante Rebic hade också en positiv inledning, men en inte så positiv andra match. Därför kommer han att bänkas i dagens match.

Olivier Giroud eller Divock Origi kommer att starta längst fram, vilket bekräftades av Pioli under presskonferens tidigare. Origi har imponerat på träningen och kan få chansen, men Girouds kvalité är oundviklig.

Milans troliga startelva (4-2-3-1): Maignan; Calabria, Kalulu, Tomori, Theo; Bennacer, Tonali; Messias, De Ketelaere, Leao; Giroud (Origi).

Tidigare:

Milan har egentligen inte haft stora problem med Bologna sedan man första gången möttes år 2008. Rossoneri har lyckats majoritet av matcherna som då är 11 gånger, där Bologna endast vunnit två gånger. Senaste mötet mellan dessa två lagen, slutade i delade poäng på San Siro. Det var första gången de tappade poäng till Bologna sedan 2018, då det också slutade 0-0.

Roligt att veta:

  • AC Milan har bara förlorat ett av sina senaste 25 Serie A-möten mot Bologna, och förlorade senaste i januari 2016, när den nuvarande Bologna-tränaren Sinisa Mihajlovic satt på Rossoneris bänk.
  • Ismael Bennacer – som gjorde mål mot Atalanta – är både den AC Milan-spelare som skapat flest chanser (nio) och genomfört flest dribblingar (fyra) i Serie A den här säsongen.
  • AC Milans nuvarande 18 obesegrade seriematcher i rad, är den längsta obesegrade matchen som fortfarande pågår i top-5 ligorna.

Serie A: Milan – Bologna

Arena: San Siro

Avspark: Lördag den 27 augusti klockan 20:45

TV: Telia Play, C More

Domare: Gianluca Manganiello

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen