Redaktionens Spelarbetyg: Milan-Bologna

Här nedan följer redaktionens spelarbetyg ifrån hemmamatchen mot Bologna.

Maignan – 6: Testades inte i den här matchen. Inger ett lugn för hela försvaret.

Calabria – 6.5: Trygg i försvarsspelet. Vill hela tiden delta offensivt. Intressant att han i perioder används som inverterad ytterback.

Kalulu – 6.5: Stabil insats defensivt. Kommer gräma sig över att han inte passade fram Giroud till ett givet mål i första halvlek.

Tomori – 6.5: Håller ihop backlinjen bra ihop med Kalulu. Stabil rakt igenom utan misstag.

Theo – 6: Godkänt defensivt men inte lika bra offensivt som han brukar kunna vara. Kommer krävas i framtiden.

Bennacer – 7: Fortsätter att växa in på det sittande mittfältet. Kommer bli viktig den här säsongen med sitt lugn med bollen. Hög passningsprocent (91.1%).

Tonali – 6: En dag på jobbet för Tonali. Verkar fortfarande ha svårt att pricka formen efter skadan. Behov av lite vila för att bli helt återställd?

Messias – 4.5: Löper mycket men tyvärr inte mer än så. En del onödiga bolltapp. Snudd på nonchalant vid vissa lägen. Ett bra skottläge i första halvlek som utmynnade i en halvfarlig retur.

De Ketelaere – 7: Första starten för belgaren och han visar direkt vilken potential han besitter. Vill ha mycket boll och försöker hitta kreativa lösningar ute på plan. Fin assist.

Leao – 7.5: Ryktena om en miljardflytt till Chelsea fick många att tro på en ofokuserad Leao i dagens batalj. Men som många gånger förr så motbevisade han tvivlarna. Ständigt ett hot för Bolognas backlinje. Säkert avslut vid 1-0 och bra inlägg till 2-0. Redaktionens MOTM

Giroud – 7.5: Klass! Förtjänade att få göra fler än 1 mål ikväll.

Adli – 5.5: Visade tendenser på att kunna bli en viktig spelare för Milan.

Pobega – 5.5: Stabilt inhopp. Kessie-vibbar.

Saelemaekers – 5: Relativt beiget inhopp. Jobbar hårt men finns ingen riktig slutprodukt.

Ballo-Toure – 5: Höll sin kant bra under sitt korta inhopp.

Gabbia – Spelade för kort tid

Pioli – 7: Väldigt skicklig att sätta matchplaner. Har hittat rätt roller för sina spelare. Problemet är dock fortfarande högerytter-positionen. Messias har nu visat att han inte håller och Saelemaekers är inte den poängspelare som behövs. Måste prioriteras sista dagarna på Mercaton.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen