Pioli: “De Ketelaere? Han kan starta”

Det är dags för Milan att slå igång med en omstart efter den oavgjorda matchen mot Atalanta på borta plan i söndags. Rossonero kommer möta Bologna hemma imorgon kväll och Pioli menar att inget annat än en vinst kommer få igång andan igen:

— Vi måste göra allt för att vinna, våra motståndare (Bologna) snodde en viktig vinst från oss förra säsongen. Vi måste alltid ha mentalititen förankrad i att spela bra fotboll. Det laget som släpper in minst mål har bäst chans att vinna men vi måste utnyttja de tillgångarna som vi har imorgon – vi måste lyckas producera chanser och avsluta dem. Att vi spelar långsamt passningsspel? Spelarna måste bli bättre på att kommunicera med varandra.

Efter att Bennacer fick in målet i den andra halvleken som gav Milan ett poäng mot Atalanta var tränaren noga med att ge den algeriska landslagspelaren en eloge för hans avgörande prestation:

— Han (Bennacer) måste fortsätta spela som han gör just nu, han har kvalitéerna som krävs för att bli en komplett mittfältare och det råder ingen tvekan om det. Om jag ser fram emot att möta Chelsea i Champions League? Just nu har jag bara morgondagens match i åtanke, först efter den kan jag låta mina tankar snegla in på de matcher som komma skall. Leão? Han fokuserar på att förbättra sitt spel, han visar alltid engagemeng och villighet. Han måste bli bättre på att hantera en mot två-situationer.

Även om storinvesteringen – De Ketelaere – spenderat sina två första matcher på bänken poängterade Stefano spelarens fysiska tillstånd som hållit tillbaka honom ifrån startelvan:

— Jag litar väldigt mycket på Charles, han har extrem potential och är redo att starta imorgon. Vi behöver ge honom tid, han är väldigt smart och förstår hur vi arbetar här i Milan. Jag har väldigt många alternativ. Om Adli kan spela i ett tvåmannamittfält? Just nu verkar det otroligt.

Utöver att matchens spelades jämnt mot La Dea framhävde tränaren höjdpunkterna som han såg i matchen i Bergamo:

— Jag gillade attityden som jag såg bland mina spelare i Bergamo. Det här laget vill göra storslag i framtiden därför anser jag att jag är en tursam tränare som har så pass engagerade spelare. Om mina spelare bli överträffade i mittfältet? Det håller jag tyvärr inte med om, jag såg till att Pašalić fick jaga Tonali flera gånger om. Gällande Kessié, förra säsongen sa vissa av er att han inte höll måttet och nu märker ni hans frånvaro ifrån truppen. Vem som börjar som forward? Imorgon kommer en av Origi eller Giroud börja.

Avslutningsvis noterade Pioli sina tankar om Champions League-lottningen:

— I och med att vi föll inom den första kategorin i år så fick vi andra lottningsmöjligheter gentemot dem som vi hade förra året. Champions League kräver en helt annan ribba inom ramarna av prestande; främst inom tempot, prestationerna och noggranheten som förväntas av en. Man ska aldrig underskatta sina motståndare, vi ska inte glömma bort att Real Madrid förlorade mot FC Sheriff förra året.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer