Trygg seger över Tokyo i USA; Svensken visar vägen!

Rossonere inleder “The Womens Cup 2022” med en seger: Med ett mål från italienskan och dubbla mål från svensken Asllani.

Det blev en perfekt start för AC Milan i USA, när Maurizio Ganz trupp besegrade det japanska laget Tokyo Verdy Beleza med 3-1 för att kicka igång the Women´s Cup 2022. Vinsten gav Rossonere en plats i semifinalen, där värdlaget Racing Louisville FC står för motståndet.

Ett mål i första halvlek från Martina Piemonte, och en dubbel från den debuterande svenska anfallaren Kosovare Asllani som säkrade segern för damerna.

Det var en fantastisk prestation från Rossonere som kontrollerade matchen, och var nära flera gånger mot ett taktiskt och tekniskt skickligt Tokyo Verdy Beleza. Speciellt Thomas hade några riktigt fina chanser. Den amerikanska turnén fortsätter med en semifinal mot Louisville som väntas spelas under natten mellan onsdag och torsdag. AC Milan kommer också spela en tredje match i helgen mot antingen mexikanska Club América eller Megan Rapinoes OL Reign.

Matchrapport

Matchen startade i ett högt tempo där båda lagen hade tidiga chanser. AC Milans Thomas var nära innan Giuliani gjorde en bra räddning på Hiwataris försök. Rossonere tog välförtjänt ledningen precis innan halvtimmen spelad. I den 29:onde minuten vann Fusetti tillbaka bollen, och levererade bollen till kapten Bergamaschi, som spelade fram Martina Piemonte som därefter säkert rullade in turneringens första mål med sin vänsterfot.

Men Tokyo lade sig inte ner utan fortsatte försöka. Ueki missade en riktigt bra chans efter 38 minuter när hennes skott precis seglade över ribban. AC Milan kunde sedan i full kontroll spela ut halvleken.

Efter en tidig chans från japanskorna i andra halvlek, hade Thomas en fin möjlighet att utöka ledningen i den 52:a minuten, men hennes avslut rullade strax utanför stolpen. Rossonere fortsatte att spela fin fotboll och dubblade ledningen i den 64:e minuten genom debutanten Kosovare Asllanis första mål i AC Milan-tröjan. Ett lågt inlägg från Thomas från höger möttes och trycktes in av den svenska stjärnan från ett par meter.

I slutet av matchen kom hennes andra mål för dagen. Detta då en misslyckad rensning genom ett inlägg damp ner framför fötterna på Asllani, som via ett väggspel med Rubio chippade in bollen över en utrusande målvakt. En minut senare lyckades japanskorna få in ett tröstmål genom Shimizu.

Som helhet blev det en väldig komfortabel seger för damerna som säkrade sin plats i semifinalen.

Uppställning (3-4-3): Giuliani (46′ Babb); Mesjasz, Guagni, Fusetti; Soffia (25′ Thrige), Mascarello (46′ Rubio), K. Dubcová, Tucceri Cimini; Thomas (70′ M. Dubcová), Piemonte (59′ Asllani), Bergamaschi (59′ Adami).

Avbytare: Beka; Árnadóttir, Carage; Vigilucci.

Tränare: Ganz.