Pioli: “Juve-Inter? Det som vi åstadkommer är det enda som räknas”

Inför dagens match mot Bologna tog Pioli till mikrofonerna för att ge sitt tycke om den positiva segerserien som Milan befinners sig i. Vinster för både Inter och Napoli sätter pressen på Milan som kommer bemöta ett Bologna utan deras tränare, Siniša Mihajlović.

— Just nu så befinner vi oss i en positiv period prestationsmässigt. Jag har ett lag av uppmärksamma och villiga spelare, när man lägger in ett sånt fokus som dem gjort i träningarna så kommer de positiva prestationerna att komma förr eller senare. Varje match är som ett rullande tåg, du måste hoppa på det för att kunna styra det.

Stefano Pioli nämnde även Siniša Mihajlovićs frånvaro på motståndarbänken. Den tidigare Milan-tränaren, som under en längre period varit frisk från sin cancer, kom ut med under den förra veckan med att den åter är tillbaka och spökar.

— Jag tycker synd om honom och att har inte kommer kunna närvara under mötet, jag är hundra på att han har det som krävs för att tackla de svårigheter som han nu kommer tyvärr behöva bemöta. Jag såg hans videosamtal, jag förväntar mig ett väldigt preppat mostståndarlag på måndag.

Milan kommer komma till matchen fullt medvetna om resultaten av rivalernas avslutade matcher, vinster för både Napoli och Inter sätter pressen på att Milan måste hitta en vinst. Detta hade Stefano att säga om Derby d’Italia-mötet som avgjordes med en straff från Hakan Çalhanoğlu:

— Juve-Inter? Jag kommer definitivt kolla på den matchen, dock inte med ögonen helt fokuserade på rutan. Jag har en egen match som jag måste tänka på. Det är våra resultat som jag bryr mig om, de andra är helt oviktiga för mig.

Slutligen frågades Milan-tränaren om Ibras form efter att åter är tillbaka från kvalmatcherna med det svenska landslaget. Detta sade Pioli skrattandes till pressen:

— Ibra kommer göra sitt bästa för laget som han alltid har gjort.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen