Redaktionens spelarbetyg: Milan – Bologna

Milan missade chansen att ta tre viktiga poäng i guldstriden, efter 0-0 mot Bologna. Nu krymper avståndet till 1 poäng ner till Napoli på andraplatsen. Nedan följer redaktionens spelarbetyg från matchen.

Maignan 5.5: Gör en svettig räddning på ett långskott i första halvlek och sätter igång spelet snabbt när det finns möjlighet, annars inte särskilt delaktig i matchen.

Calabria 5.5: Står inte ut defensivt vilket oftast är positivt för en försvarare. Fick ta en mer offensiv roll idag eftersom matchbilden krävde det och gör det godkänt. Missar en fin möjlighet att göra 1-0 efter ca timmen spelad.

Kalulu 5.5: Aggressiv och beslutsam i sitt försvarsspel och lyckas hålla Bolognas luriga offensiv i schack under stora delar av matchen.

Tomori 6: Gör det likt sin mittbackskollega bra defensivt och trummar även på offensivt när det behövdes, trots att det idag mynnade ut i väldigt lite. Redaktionens MOTM.

Hernandez 5.5: Alltid ett stort hot offensivt men saknade skärpan som krävdes idag. Bologna hade gjort sin läxa och stängde ner vänsterkanten väl, och de gångerna Hernandez väl lyckades rinna igenom ledde det sällan till några farliga avslut.

Tonali 5: Gör inte sin bästa match för säsongen. Inte dålig nödvändigtvis men det finns definitivt mer att hämta.

Bennacer 6: Gör en bra första halvlek med sin fina passningsfot och sin aggressiva spelstil, men tappar lite av sin kvalitet och intensitet i andra halvlek innan han blir utbytt med ca 20 minuter kvar.

Messias 4.5: Gör en väldigt svag första halvlek, har ofta rätt intentioner men kvalitén var idag alldeles för låg, det var nog inte många som höjde på ögonbrynen när han utgår i halvtid.

Diaz 4.5: Var mer delaktig i spelet än vad han varit på länge, men det leder till ingenting.

Leao 5: Verkar vara i akut behov av ett par nya skor då han halkade ute på plan vid upprepade tillfällen. Utmanar ute på sin kant men leder sällan till några farligheter.

Giroud 5: Har en farlig nick i första halvlek men annars ganska osynlig, klev inte fram när det behövdes som han gjort tidigare under säsongen.

Tränare och inhoppare:

Rebic 5: Det är fortsatt en Rebic ur form. Blir inte riktigt vän med bollen och tar en del märkliga beslut, men han hade visade upp lite vilja åtminstone.

Ibrahimovic 5: Hade en större närvaro i matchen än vad Giroud hade, men med blandade resultat. Hans inhopp ledde inte till den farliga målchansen Milan så desperat behövde.

Kessie 5: Stabil bakåt vilket gav Milan möjlighet att trycka på framåt. Men med bollen vid fötterna gör han väldigt lite för att skapa målchanser framåt.

Florenzi: spelade för lite för att bedömas.

Pioli 5: Väljer att starta med Diaz i den offensiva mittfältsrollen, vilket inte riktigt fick den effekt han hade hoppats på. När Milan börjar forcera inlägg mot slutet känns det märkligt att Giroud tas ut, då chanserna att hans straffområdesspel tillsammans med Ibrahimovic förmodligen hade ökat Milans chanser att få in ett mål. Även Florenzi hade kunnat komma in tidigare med sina offensiva kvalitéer, eller till och fått chansen från start. I fotboll är det ofta små marginaler som avgör, och om bara 1 av Milans 33 (!) skott gått in i mål hade man som supporter förmodligen resonerat annorlunda kring Piolis insats.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen