Redaktionens spelarbetyg: Milan – Sampdoria

Milan tog en viktig 1-0-seger hemma mot Sampdoria i dagens tidiga match, som innebär att man har tagit över serieledningen i Serie A.

Här nedan kan ni se redaktionens spelarbetyg från förmiddagens match på San Siro.

Maignan – 6.5: Har inte jättemycket att göra i målet, men känns som oftast lugn och stabil. Hållen nolla som alltid är välkommet. Gör en väldigt fin assist till Leaos mål.  

Calabria – 6.5: Mycket stabil defensivt idag och skapade även en del framåt. 

Tomori – 6: Engelsmannen visade på ett lugn med sitt passningsspel och var stabil i det defensiva spelet. Följsam i markeringsspelet. 

Romagnoli – 5.5: Var lite klumpig i vissa dueller och passningsspelet satt inte helt. Annars ganska stabil defensivt. Godkänd insats. 

Florenzi – 5.5: Fick spela vänsterback för dagen då Theo Hernandez var avstängd. Godkänd insats då han gör sitt jobb i defensiven men i offensiv väg var han svagare. 

Bennacer – 6.5: Är stark i duellspelet och vinner många bollar. Visar stundtals på ett vasst passningsspel. En bra match av 24-åringen. 

Tonali – 6.5: Precis som Bennacer stark i duellspelet men visar också på ett bra passningsspel och spelförståelse. Krigar på som alltid. 

Messias – 5.5: Har svårt att skapa något farligt från sin högerytterposition, bortsett från skottet han hade i slutet av första halvlek som målvakten gjorde en vass räddning på. En godkänd insats, men tyvärr inget mer. 

Diaz – 5: Svag match av spanjoren. Efter några bättre insatser de senaste matcherna lyckas han inte komma upp på den nivån i denna match. Tappar bollen för ofta och är inte tillräckligt skicklig i sista tredjedelen. 

Leao – 7: Känns som att vi hyllar Rafael Leao efter varje match, men visst måste man göra det igen. Gör ett snabbt och skickligt ryck från sin motståndare och sätter dit bollen med ett distinkt avslut i början av matchen. Är ett konstant hot på sin vänsterkant med sin snabbhet och rörlighet. Redaktionens MOTM. 

Giroud – 5.5: Får inte många bollar att jobba med, men jobbar hårt som alltid. Försökte med en cykelspark i andra halvlek men målvakten var bra med på noterna. Är bra i duell- och luftspelet, varav en nick som inte var långt borta från att gå in. Godkänd match av fransmannen. 

Avbytare och tränare: 

Saelemaekers – 5: Ersatte Messias i den 57:e minuten. Gör inget större väsen av sig under sin tid på planen, förutom soloräden i den 80:e minuten som han så när lyckades helt med. Slutprodukten måste bli bättre. 

Kessie – 5.5: Kom in istället för Diaz i den 57:e minuten. Gör några fina kombinationer offensivt, som dock inte blir något jättefarligt i slutändan. 

Rebic – 5: Ersatte Leao i den 57:e minuten. Försöker men får inte jättemycket uträttat på sin dryga halvtimme på planen. Får en bra chans i slutet av matchen men skottet gick rakt på Sampdorias målvakt. Är inte i full matchform ännu. 

Krunic – 5: Ersatte Bennacer i den 75:e minuten. Hinner inte visa upp så mycket men är okej i passningsspelet och duellspelet. 

Kalulu: Ersatte Florenzi i den 89:e minuten och spelade därför för kort tid för att betygsättas. 

Pioli – 6: Möjligtvis den starkast möjliga elvan utav de tillgängliga spelarna och får med sig tre nya poäng. Defensivt släpper man inte till mycket alls och får med sig en skön hållen nolla också. Offensivt kan det bli bättre. Man lyckas inte stänga matchen med ett 2-0-mål men det visade sig inte behövas i den här matchen.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer