Redaktionens spelarbetyg Milan-Lazio

Milan tog emot Lazio i kvartsfinalen utav Coppa Italia. Milan som ställde upp men en stark starelva, lyckades komfortabelt vinna matchen med 4-0, efter att Leao, Giroud och Kessie stått för målen.

Maignan 6.0 Magic Mike har inte speciellt mycket att göra i målet, men känns trygg och stabil matchen igenom. Får visa prov på sin kyla med fötterna ganska mycket i matchen, tack vare Lazios höga presspel.

Calabria 5.5 Godkänd match av den gode Davide! Håller ganska bra koll på Lazios vänsterytter, men är inte med upp i anfallet så hemskt mycket denna match. Byts ut till förmån utav Tomori, där Kalulu tar högerbackspositionen.

Kalulu 5.5 Även Kalulu gör en godkänd match, inte lika tongivande som sin mittbackskollega, men fullt godkänd! Gör en felpass i slutet utav matchen, som han själv räddar upp.

Romagnoli 7.5 Riktigt bra match av vår kapten. Vinner mycket boll, står rätt och slår en fantastiskt passning till Leaos 1-0 mål.

Hernandez 6.5 Stabil match av Theo, som man ser trivs ihop med Leao. Står för en riktigt fin assist till Girouds andra mål.

Kesssie 5.5 Godkänd match, mycket tack vare sitt mål. Ser lite halvt vilsen ut på planen idag men krigar på som vanligt.

Tonali 5.5 Inte lika dominant som vi är vana vid, kanske för hans tidiga gula kort. Gör en klart godkänd match, men det stora strålkastarljuset hamnar ju på vår offensiv denna match.

Messias 5.5 Vänder, vrider och dribblar men slutprodukten är tyvärr inte där. Visar även på bra arbetsvilja och snabbhet, godkänd!

Diaz 7 Gör väll egentligen 2 stycken “hockeyassist”, som inte räknas in i någon statistik egentligen. Är en bra länk mellan mittfält och anfall, precis som han ska vara. Hans formkurva pekar uppåt, vilket blir viktigt såhär när säsongen börjar närma sig sitt slut.

Giroud 6 Gör ett mål från straffpunkten i den 8e minuten. Skjuter sedan i stolpen efter att Romaförsvaret slarvar, som sedan Messias sätter på returen. Har svårt att vinna nickduellerna med Romas försvar, men krigar matchen igenom.

Leao 8.0 MOTM Vilken diamant Leao börjar bli. 1 plus 1 idag och gör vad han vill på sin kant. Måste vara en mardröm för vilket lag som helst. Utav att dra för stora växlar, men han kan bli hur bra som helst!

Giroud 7.5 Den gamle räven visar varför han spelat i så många stora klubbar och alltid varit så uppskattad. två mål till på kontot idag, där han visar sim smarthet i boxen. Ganska enkla “tap-ins” men att ta sig till rätt plats är det som visar hans storhet!

Avbytare och tränare:

Bennacer 5.5 Kommer in i halvlek till förmån för Tonali. Detta troligtvis för att vila honom och för hans gula kort. Gör en godkänd match, krigar och vill ha boll hela tiden.

Rebic 5.5 Kommer in i den 61e minuten till förmån för Giroud men gör inget större väsen av sig.

Saelemaekers 5.5 Kommer in den 61e minuten och gör även han inget större väsen av sig.

Maldini Kommer in i den 77e minuten och spelade därför för kort tid för att betygsättas. Ska dock tilläggas att han får ta en frispark i den 79e minuten, som är bra, som sen dimper ner till Kessie som kan göra 4-0.

Tomori Kommer in i den 77e minuten och spelade därför för kort tid för att betygsättas.

Piolo 6.5 Ställer ut ett bra lag på pappret och får ett riktigt bra resultat med sig. Måste få ett bra betyg när man slår Lazio med 4-0.