Redaktionens spelarbetyg: Parma – Milan

Milan lyckas efter en onödigt spännande avslutning ta med sig 3 poäng med sig hem från Stadio Ennio Tardini. Milan kopplar i och med segern ett lite fastare grepp om topp 4-platsen och får en lite lugnare arbetsvecka fram till nästa match mot Genoa nästkommande söndag. Nedan finner ni betygen från matchen.

Donnarumma – 7: Är otroligt modig i sitt spel och dyker ofta och intensivt mot bollen även i farliga situationer. Han är chanslös på målet och står annars för ett fåtal viktiga räddningar.

Kalulu – 6,5: Står nästan alltid rätt i defensiven och är trygg i stort sett alla delar som hör försvarskonsten till. Calabria har stått för en stark säsong men fransmannen var i denna match en fullgod ersättare till honom.

Kjaer – 6,5: Står som vanligt för en stark match i framförallt luft och-duellspel men jag skulle vilja lägga lite fokus på danskens uppspelsfot – är den inte lite underskattad?

Tomori – 6,5: Inget nytt att rapportera här. Jättefin insats och ett jättefint samspel med övriga i backlinjen.

Hernandez – 6,5: Idag var lite av den gamla Theo tillbaka. Tidigare har han borrat ner huvudet och försökt göra allt själv men idag så tog han initiativ och släppte bollen i rätt läge. Får dessutom med sig en fin assist.

Bennacer – 6,5: Mycket av samma betyg nu men det beror på att alla höll en jämn och hög nivå. Tonali har gjort en fin säsong men kommer få det svårt att ta en ordinarie startplats om Bennacer presterar såhär.

Kessie – 7,5: Är fullkomligt oumbärlig för detta lagets framgång. Han är outtröttlig, viktig för defensiven och gör dessutom mål och kommer till chanser. Börjar bli en av de stora ledarna på planen tillsammans med Donnarumma och Zlatan. Redaktionens MOTM.

Rebic – 6: Gör det riktigt läckert fram till det viktiga 1-0 och utmanar ständigt sin försvarare. Ett steg i rätt riktning.

Calhanoglu – 5: Ser lite blek ut i förhållande till övriga i offensiven och är inte så central för anfallsspelet som han brukar. Gör dock ingen urusel insats heller.

Saelemaekers – 6: Belgaren spelar som vanligt avigt och intensivt och fyller en tydlig och viktig roll i laget. Inte världens mest underhållande spelare att titta på men det behöver man inte vara för att göra en bra match.

Ibrahimovic – 4,5: Gör en väldigt bra match i 60 minuter och gör en riktigt fin prestation fram till 1-0. Dock präglas hans insats såklart av det något oklara röda kortet han tillförskaffade sig och som satte laget i en prekär och svårt situation. Med lite oflyt hade det kunnat förstöra hela säsongen om utfallet hade blivit ett annat.

Pioli – 7: Det var tydligt att han hade en tydlig och fungerande matchplan och att han dessutom hade fått igång spelarna. De var snabba, aggressiva och motiverade med full kontroll över matchen, åtminstone fram till utvisningen. Efter den gjorde han vältajmade och kloka byten och det kändes aldrig riktigt farligt. Nästan så Pioli också ska ha MOTM.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen