Pioli: “Det kommer att vara ett tufft motstånd”

I skrivande stund har Milan en andra placering i tabellen. Det är 9 omgångar kvar. Allt räknas! Milan kommer att kämpa in i det sista för att säkra en Champions League plats. I vanligt ordning möter Pioli pressen.

Om matchen mot Parma:

— Matchen mot Parma är en match att räkna med. Jag gillar inte konceptet med att det enbart är “9 matchar kvar”. Det som räknas är att vi kommer att spela vårt spel, det kommer att vara ett tufft motstånd. De spelar snabb fotboll och har kvalité.

Om veckan som gått:

— En av de saker jag uppskattar med mitt lag är att vi är fokuserade för att nå vårt mål. De finns inget annat för dem, allt annat är att misslyckas. Vi måste hålla samma nivå igenom hela matchen. Vi vet om att vi har spelat dåligt i vissa matcher och gjort våra misstag men det är sånt som vi inte kommer att upprepa.

Om Calabria & Mandzukic:

— Davide har gjort allt, han har vunnit sin plats. Har har visat stor tillväxt & är väldigt intelligent. Det är väldigt tråkigt att han fortfarande är borta men förhoppningsvis är han tillbaka redan nästa vecka. Mario haft haft otur men han är spelare med kvalité, en härlig kille och är väldigt professionell av sig. Han ä inte i sitt esse ännu men det kan komma något bra utav detta.

Om misstagen mot Sampdoria:

— Det finns lite av allt som hände under den matchen men det är inte vi kan tänka på just nu. Vi är fokuserade på kommande match. Om vi kan bibehålla samma nivå som innan så kommer vi kunna nå minst 80p till slutet av säsongen.

Om pressen för Champions League plats:

— Självklart! Vi har gått igenom mycket och visat oss vara mentalt starka. Kommande match måste vi visa styrka och intensitet. Vi måste vara ihärdiga.

Om när Milan tappat poäng:

— Den mentala delen av matchen kan alltid förändras. Att ligga före med poäng och mål kan ändra självförtroendet. Vi måste spela med kvalité och hålla rätt rytm matchen igenom. Hur vi bemöter motgång är viktigt.

Om att ha passerat Allegri och Gattuso:

— Jag mår bra här i Milan, både med klubben och ägarna. Vi jobbar hårt med att få klubben till sin rätta plats, tillbaka till sin normala plats. Att befinna sig i de stora europeiska tävlingarna är där de ska vara. Jag mår som sagt bra här och jag kan förbättra mig, spelare kan förbättra sig och även klubben.

Skadeläget:

— De enda som inte kommer att kallas upp för match är Calabria, Romagnoli och Diaz. Alla andra finns tillgängliga.

Om högerpositionen:

— Hauge är en tilltänkt vänsterspelare, där gör han bäst ifrån sig. Jag vill inte placera spelare där som inte är av rätt kvalité. Jag vill ha den bästa spelaren där som kan göra bäst ifrån sig. Diaz skulle kunna spela där, det skulle kunna vara en lösning.

Om Theo 2020 mot 2021:

— Jag såg en väldigt fokuserad kille på planen. Han spelade otroligt bra men fick en dålig dag. Jag förväntar mig bara bra matcher från honom.

Om sista matchen:

— Säsongen avslutas den 23/5. Vi vet om att det är flera matcher kvar men vi är fokuserade på kommande match. Varje tränare och spelare har sin egen identitet. Vi försöker spela så bra fotboll som möjligt och självklart vinna, det är vårt huvudmål i varje match. Vi har vårt sätt att spela och spelarna känner sig trygga i sina roller.

Om Parma och den höga pressen:

— Den italienska säsongen är stimulerande då det finns många lag att spela mot. Vi är redo för allt. Vi kan göra samma misstag som vi gjorde mot Sampdoria, att inte falla för djupt. Vi måste läsa alla ytor, både med och utan boll och agera snabbt.

Om att ha en nästan full trupp:

— Det betyder egentligen att vi besitter mer kvalité och träningen förändras. Det blir mer att välja ut utifrån de som finns. Jag hoppas att det kommer vara såhär ända fram till slutet. Att kunna ha flera val och flera lösningar är alltid positivt.

Om anfalls problem:

— Vi måste ta bättre beslut. Vi missar i det sista steget. Det kan vara avgörande för slutresultatet.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen