Ibrahimovićs röda kort kan vara ett missförstånd – videobevis finns

I kvällens bortamatch mot Parma fick Zlatan Ibrahimovic rött kort i den 60:e minuten vid ledning 2-0, efter en väldigt märklig situation. Den förmodade orsaken tycktes vara att svensken hade sagt något till domare Fabio Maresca. Men nu verkar allt ha varit ett missförstånd, enligt Sky Sport Italia.

Ibrahimovic var irriterad efter en situation som hade hänt några minuter tidigare, där han tyckte att han skulle ha fått en frispark. På TV-bilderna såg man inte mycket av vad som hände, men nu i efterhand har det kommit ut videobevis på vad som sades som då orsakade det röda kortet.

39-åringen ska ha sagt:

– Så du bryr dig inte om vad jag säger? Det verkar konstigt…, i en något sarkastisk ton.

Det borde såklart inte resultera i ett rött kort, och framför allt inte ett direkt rött kort som det blev i det här fallet. Man ser i videon hur domaren precis efter den sista meningen tar upp det röda kortet och säger till Ibrahimovic att gå av planen. Enligt Sky Sport Italia ska allt detta vara ett missförstånd. Domaren ska ha uppfattat ett av orden i det Zlatan sa som ett annat. Ordet som Zlatan använde var “strano” (konstig), men domaren uppfattade det som att svensken sa “bastardo” (jävel). Sedan kan man diskutera om det andra ordet ändå skulle vara tillräckligt för att få ett direkt rött kort, men enligt Sky Sport Italia ska det ha varit anledningen till att Ibrahimovic blev utvisad.

Tidningen skriver också att det nu förväntas bli en överklagan från Zlatan Ibrahimovic och Milan. Förhoppningen är då att häva avstängningen helt eller minska avstängningen till en match (två matcher är standard).

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer