Redaktionens spelarbetyg: Milan – Genoa

Äntligen bryter Milan den negativa trenden och vinner hemmamatchen mot Genoa med 2-1 och man tar tre otroligt viktiga poäng i kampen mot Champions Leauge. Nedan har ni betygen på spelarna från redaktionen.

Donnarumma 5 Försöker på sig alltför svåra passningar emellanåt som kunde ha straffat laget. tappar även en boll som sedan räddades på mållinjen av både Kjaer och Tomori.

Kalulu 5.5 Säker bakåt, följer med upp några gånger i offensiven också. Kalulus styrka ligger i defensiven. Gör det han ska idag och är klart godkänd.

Tomori 5 Var slarvig i passningsspelet idag, förutom detta så missar han att markera Destro som enkelt nickar in 1-1 för Genoa. Där måste Tomori bli bättre, dvs i luftspelet. Dock så räddar han tre poäng åt Milan med räddningen på mållinjen i slutet.

Kjaer 5.5 Är nära att nicka in ett mål idag, är stark bakåt och bjuder in till något onödigt. Spelar alltid enkelt och det är Kjaers stora styrka. Räddar likt kollegan också en boll på mållinjen.

Theo 5 Den Theo man är van vid är inte tillbaka ännu, men gör idag en ok match där han inte bjuder till så mycket bakåt. Känns som att Theo har börjat fokusera mer på defensiven och då är det naturligt att offensiven blir lidande.

Bennacer 5 Försöker och försöker men det vill sig inte för Bennacer idag, känns som att han vill för mycket idag och då låser det sig. Bennacer kan mycket bättre och det vet vi alla om.

Kessie 5.5 Likt Bennacer, lite sämre idag än vanligt, men Kessie sliter som alltid och det är ett säkert kort. Alltid med hemåt samtidigt om han forcerar framåt. Idag är han godkänd men vi är vana med större insatser av Kessie.

Rebic 6.5 MOTM Gör ett snyggt mål, det avslutet ser enkelt ut men det är ett klassmål av Rebic som förutom målet gör en bra insats. Är alltid ett hot framåt och sliter på även i defensiven.

Salaemakers 6.5 Insatsen i sig är minst lika bra som Rebic, den gode Belgaren sliter i vanlig ordning och bidrar med energi till laget. Rebic går före som MOTM för att han gör ett mål som bidrar till tre poäng.

Hakan 4 Återigen en usel insats av Turken, han känns inte ens engagerad av att vilja detta längre och man undrar om Hakan ens blir kvar när man i detta skedet av säsongen när allt ska avgöras gör dåliga insatser tät efter varandra.

Leao 5 Finns ändå talang i denna spelare, det kan man bara konstatera. Tycker ändå att Leao försöker i vissa lägen att bidra och hade ett bra läge att avsluta bättre, men avslutet är svagt.

Tränare & Avbytare

Mandzukic 5.5 Kommer in och gör precis det han ska. Han krigar på och är jobbig mot motståndarlagets backlinje. Är med och krigar på i samband med 2-1 målet som är ett självmål av Genoa.

Brahim 5 Kommer in och försöker göra skillnad, har enstaka sekvenser där Brahim visar kvalitet. Ytterligare en insats av Brahim ändå som bevisar att man inte ska köpa loss honom för de pengarna Real vill ha.

Tonali För lite speltid för att betygsättas

Dalot För lite speltid för att betygsättas

Krunic För lite speltid för att betygsättas

Pioli 6 Startelvan känns bra på förhand. Förstår att Mandzukic inte startar före Leao just nu, Mandzukic byts in i rätt läge och ligger bakom 2-1 för Milan och seger. Det räcker.

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen