Pioli: “Det finns inga distraktioner, alla har ögonen på oss nu”

11 poäng bakom Inter på första plats och fyra poäng över Napoli på femte plats; Piolis Milan kommer göra allt för kamma in poängen för att kvalificera sig för Champions League och morgondagens match mot Genoa kan vara avgörande för just detta. Imorgon kväll möter Azzurri Contes Inter och Milan kan ha chansen att öka avståndet mot Napoli imorgon. Detta sade Stefano Pioli i presskonferensen inför matchen:

— Vi vill kamma in en vinst på San Siro efter en lång period utan någon hemmavinst. Vi måste vara klara med våra beslut på planen och vara mer produktiva i den sista fjärdedelen av planen. Jag är glad över att Mandzukic äntligen mår bra igen. Han har nog inte en hel match i sina ben men han gjorde bra ifrån sig på träningarna under veckan. Han vet hur han ska röra sig och gör sällan några misstag i matchsituationer. Leao vet hur han ska göra en blandning av saker och vet hur man ska spela djupt inne på motståndarnas halva. Jag är nöjd över hans tillväxt, han har förbättrar sig med att visa mer vilja. Sådana matcher som vi kommer spela som den imorgon är ett test för alla spelare, inte bara för honom.

På tal om Mandzukic, kroaten ville inte ta emot sin lön för marsmånad, en gest som tränaren uppskattade högt:

— Mario har lidit av att inte få någon speltid under de senaste månaderna. Han kom hit med mycket entusiasm och jag har aldrig tvivlat på hans arbetsmoral och hans tekniska egenskaper. Han kommer kunna hjälpa oss från med nu tills slutet av säsongen. Om han kommer stanna? De sista matcherna är viktiga för oss nu men har även en betydelse för våran framtid.

Den här helgen är fullspäckad med flera bra matcher, Atalanta möter Juve och Napoli möter Inter men Pioli har bara Milan i sina tankar:

— Imorgon möter Milan Genoa, vi tänker bara på våran match och våra motståndare. Vi måste alltid vara redo för att möta motståndare som spelar med kvalité och som har en ny tränare som göra väldigt bra ifrån sig. Vi kommer komma till matchen med mycket beslutsamhet.

Det går inte en dag utan att kontraktdramat med Donnarumma och Calhanoglu tas upp i italiensk media, men detta är ett ämne som inte stör Stefano:

— Jag pratar konstant med mina spelare, våran framtid är nu. Gigio vet hur viktig morgondagens match är, liksom hans lagkamrater. Jag har turen att jag tränar en klubb som har en väldigt uppmärksam ledning. Maldini sa på ett lämpligt sätt förra lördagen att fokuset är på Milanello just nu.

Sommartransferfönstret är fortfarande en bit ifrån oss men Milan har redan visat en klar vilja att göra Tomoris flytt ifrån Chelsea permanent:

— Jag ser och hör att det är mycket snack om våran sommar. Vi måste fokusera på nuet och inte på spelaren som kommer spela för oss nästa år. Tomoris påverkan på planen är väldigt positiv både mentalt och med prestationsnivån som han visar. Hursomhelst så måste vi tänkte på matchen som väntar oss imorgon.

Efter dramat om Ibras röda kort kommer han trots all kritik om domarens beslut inte vara med imorgon:

— Jag pratade med honom och han va lika artig som vanligt, tyvärr som kommer han inte vara med oss imorgon när vi möter Genoa. För oss finns det inga distraktioner, vi vill fortsätta med att kämpa och jag ser att mitt lag är väldigt bestämt av sig. Vi är bara halvvägs genom våran resa och vi måste fortsätta framåt.

Med hoppet om att supportrarna snart kan vara tillbaka kan det vara till en för del på hemmaplan:

— Vi har verkligen saknat våra supportrar, fotboll är en passion som finns bland många människor. Även med endast några tusen människor så känner man en skillnad.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen