Uppgifter: Champions Leauge påväg att upplösas?

Enligt ansedda New York Times så ska Champions Leauge med de nuvarande storklubbarna vara ett minne blott. De rika vill bli ännu rikare genom att skapa en egen liga med de stora jättarna och flera uppges ha tackat ja till denna Superliga.

Anledningen till att man från första början vill bryta sig loss ur nuvarande Champions Leauge är för att UEFA planerar att ändra på dagens Champions Leauge där man skulle gå ifrån ett gruppspel som garanterar sex matcher till att slopa gruppspelet och starta en rak serie där man garanteras minst 10 matcher. Allt detta för att få in mer pengar genom att fler matcher säljs till tv-bolagen. Men detta ska de stora klubbarna inte ha varit nöjda med.

För enligt samma källa så ska den stora anlednigen vara att man är rädda för att spela för många matcher som inte ger tillräckligt med pengar och detta samtidigt som de nationella ligorna skulle ta stor stryk. Enda sättet att garantera mycket pengar är att bryta sig loss från Champions Leauge och bara bjuda in de stora. För New York Times går ut och säger att Superligan inom kort kommer offentligöras.

Det är dock inte alla från de fem största ligorna som ska ha tackat ja till detta. Inga lag från Bundesliga eller Ligue 1 sägs ha nappat på detta och kommer därmed inte ingå i Superligan. Just nu ska inte heller Manchester City (De vill dock vara med) ha tackat ja till detta.

De lag som däremot uppges ha tackat ja till denna Superliga är: AC Milan, Juventus, Inter, Manchester United, Liverpool, Arsenal, Chelsea, Tottenham, Barcelona, Real Madrid och Atletico Madrid.

Tidigare när det har pratats om denna Superliga så ska UEFA/FIFA ha hotat att alla spelare som ingår i denna liga inte kommer få delta i varken EM eller VM framöver.

 

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen