Redaktionens spelarbetyg: Lazio – Milan

Milan förlorar ännu en match. Denna gång förlorar man på bortaplan mot Lazio med hela 3-0. Man gör en otroligt svag insats och är helt chanslösa. Nedan redaktionens spelarbetyg.

Donnarumma 5 Visst han släpper in tre mål, men det kan man knappast klandra Donnarumma för. Hjälpen från backarna är obefintlig. Gör några räddningar idag som är bra.

Calabria 4.5 Hamnar på efterkälken vid Lazios 1-0 mål, det målet ska både Tomori och Calabria vara mer vakna på. Utöver detta kändes Calabria mer trött än vanligt och det är klart att skadan han nyss kommit tillbaka ifrån bidrar till detta.

Tomori 3 Efter flertalet bra insatser i rad nu, så har Tomori haft två mindre bra insatser nu. Idag känns Tomori helt vilsen i försvarsspelet och försvarsspelet vid Correas båda mål är katastrof. Dags att nöta lite bänk?

Kjaer 4 Är inte lika dålig som kollegan i mittförsvaret, men det betyder inte att Kjaer var bra heller. Kändes tung idag och Kjaer var svår att känna igen. Spelar dock enkelt i många lägen och det känns ändå tryggare med Kjaer än med Tomori.

Theo 3 Helt ur form och det är märkligt att Theo får starta fotbollsmatcher nuförtiden. Slarvig i passningsspelet, lat i hemjobbet efter sina offensiva löpningar och är väldigt dålig både offensivt och defensivt. Bänken nästa match.

Kessie 5.5 Den enda med Salaemakers som kommer ur denna match med hedern i behåll. Krigar på i sina vanliga ordning och ger aldrig upp trots 2-0 eller 3-0 underläge. Visar mer hjärta för klubben idag än alla andra ihop. Redaktiones MOTM

Bennacer 5 Försöker och försöker utan att egentligen lyckas med något idag. Och det är svårt i en match som denna med många spelare som inte kommer upp i nivå. Helt rätt att byta ut Bennacer så att han får vila och förhoppningsvis komma i form nu när allt ska avgöras.

Saelaemakers 5.5 Ihop med Kessie den enda som visar något idag. Har energi även idag och försöker vid flertalet tillfällen att hota Lazio med sitt smarta spel. Alltid med både framåt och bakåt och helt obegripligt byter Pioli ut honom tidigt.

Rebic 4 Försöker hota i första halvlek och är med mer i matchen då. I andra halvlek försvinner Rebic ur matchen helt och i brist på alternativ blir Rebic kvar på plan.

Hakan 4 Har ett bra läge att göra mål i första halvlek, det måste han göra bättre. Annars är Hakan väldigt osynlig igen och man undrar var han spelar nästa säsong efter så många dåliga insatser senaste tiden?

Mandzukic 4 En spelartyp likt Mandzukic är man helt beroende av att omgivningen levererar bollar och är aktiva. Idag hade inte Milan en sån dag och då försvinner spelare som Mandzukic helt och hållet ur spelet. De gånger Mandzukic fick lite bollar att jobba med lyckades han heller inte vinna. Men det var inte mycket att jobba på med idag.

Avbytare & Tränare

Leao 4 Kommer in i ett otacksamt läge i matchen när egentligen ingenting funkar för Milan. Visst han ska komma in och förändra matchbilden, men det är lättare sagt än gjort.

Diaz 4 Likt Leao så är det i ett svårt läge att komma in och göra något då hela laget spelar väldigt dåligt. Gör inte mycket väsen av sig och jag hoppas denna säsong blir den sista i Milan för Diaz.

Tonali För lite speltid för att betygsättas

Dalot För lite speltid för att betygsättas

Romagnoli För lite speltid för att betygsättas

Pioli 3 Verkar ha svårt att komma på lösningar för att ta detta Milan ur dess dåliga form. Även idag gör Pioli konstiga byten, framförallt byter han ut Saelaemakers som var bland de bästa i Milan och alltid ett hot. Sedan varför inte ge Hauge chansen istället för att envisas med Diaz som inte gör nogon glad, det kan inte bli sämre.

 

 

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen