Pioli: “Vi befinner oss i den avgörande delen av säsongen”

Milan är tillbaka i spel efter att spelarna varit på landslagsuppdrag. Imorgon möter Rossoneri Sampdoria på hemmaplan och Pioli berättar i sin presskonferens inför matchen att laget behöver lägga in en sista stöt i den 10:e sista matchen för den här säsongen:

— Den avgörande delen av den här säsongen närmar sig, vi har kämpat hårt för att vara vart vi är nu. Alla matcher som väntar oss nu kommer vara svåra. Vi måste fokusera på att ge vårat allt nu för att inte avsluta den här säsongen med någon känsla av ånger. All matte får vänta tills vi är klara för i år.

Trots de här orden så verkar Pioli redan gjort lite matte, detta angående vad som kommer krävas för Milan att ta sig vidare till Champions League i år:

— 75 poäng kan nog vara tillräckligt för i år, vi behöver dock tjäna in fler poäng för att vara där. Det väntar oss flera stormatcher, tre stycken för att vara exakt och sen har vi även matcherna mot lagen som kämpar för att hålla sig kvar i Serie A.

Pioli har inte sagt sina sista ord om Scudetton för i år och är fortsatt hoppfull om en ligatitel:

— Vi litar på det vi gör nu. Stillhet, förtroende och mycket hårt arbete är vårat sätt att jobba och vi kommer göra det till slutet av den här säsongen. Det finns 30 tillgängliga poäng som vi kan kamma ihop, racet mot en ligatitel kommer vara tufft. Vi måste fokusera på morgondagens match, den kommer vara tuff och svår och vi möter ett motiverat lag som leds av en tränare som jag har mycket respekt för som betytt mycket för mig som spelare.

Milan kommer behöva att kämpa emot trenden av att förlora på hemmaplan mot Sampdoria imorgon, detta utan Romagnoli, Calabria, Mandzukic, Leao, Maldini och nu möjligtvis även Brahim Diaz:

— Alla som varit och spelat för sina landslag mår bra förutom Brahim som har några problem, vi kommer kolla till honom ikväll.

Trots alla frånvarande spelare kommer fokuset ligga på spelarna med utgående kontrakt; Donnarumma, Ibrahimovic och Calhanoglu:

— De är lugna. Deras framtid är nu, om vi kvalificerar oss till Champions League så kommer det förändra allt för oss. Vi måste vara koncentrerade och uppmärksamma på planen istället.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen