Inför: Milan – Sampdoria

Då är det slut på det där eviga landslagsuppehållet och ligan sparkar igång igen. Imorgon möter vi Sampdoria.

AC Milan:

Har våra spelare hunnit ladda om till ett race om Scudetto eller CL? Vi får helt enkelt hoppas det. Vi avslutade landslagsuppehållet med en fin viktoria borta mot Fiorentina med 3-2 där framför allt Zlatan visade sig vara väldigt saknad. Calhanoglu gjorde detsamma och turken fortsatte sin avslutning hela vägen in i det turkiska landslaget. Två mål och tre assist på tre matcher. Inte illa va? Zlatan var inte sämre och krönte sin första landskamp sen 2016 med en matchavgörande assist. Därefter forsatte han med att skapa två till mot Kosovo. Tre assist på två spelade matcher och supersvensken fortsatte även han att leverera.

Många av våra spelare har spelat mycket under det här landslagsuppehållet. Så är det när fotbollslag spelar bra. Landslagen fylls med spelare från Milan och en vila hade varit behövligt. En säsong präglad av Corona innebär tätt matchande och det finns inga ursäkter. På hästen igen så att säga.

Det var en bra känsla att avsluta med ovan nämnda vinst då formkurvan inte riktigt pekat uppåt. Innan den vinsten hade milen endast ett kryss på sina senaste tre matcher. Där bland annat uttåget ur Europa League var extra snöpligt. Två relativt fina insatser oavsett men det gick bara inte vägen. Det är lite matcher som de här man behöver vinna om man ska tas seriöst i finrummet av fotboll. Att dessutom förlora mot ett Gattuso-styrt Napoli emellan var inte heller någon krona på verket. Vi hoppas helt enkelt att Pioli kan elda på grabbarna. Mot Sampdoria ska det vara tre poäng.

Sampdoria:

Ett lag som gör en hyfsat bra säsong ändå. Laget ligger för närvarande på en tionde plats och det är man förmodligen nöjd med. Resterande tio matcher handlar om att kunna bråka sig upp på en åttonde plats på sin höjd. Därefter kommer lagen som gör upp om den sista CL-platsen och så långt är man faktiskt inte nära. Nämligen 14 poäng baom sjundeplatsen. Däremot har man 4 poäng upp till Sassuolo på åttonde plats och det siktar man förmodligen på.

Laget är fortfarande styrt utav Serie A:s andra fina vin. Fabio Quagliarella styr fortfarande den här skutan och har för närvarande gjort nio mål och två assist. Inte illa pinkat för en 38-åring. Annars riktas givetvis mycket blickar från svenskt håll åt mittfältets centrallinje med Albin Ekdal. En utav Sveriges mer tongivande spelare som fått mycket hyllningar från Sampdorias fans genom åren. Svensken lär förmodligen missa matchen då han utgick skadad under landslagsuppehållet. Tungt avbräck för Sampdoria.

Två förluster, två kryss och en vinst på de senaste fem matcherna. Ja det talar väl klarspråk för att man ligger på en tiondeplats. Man har tydliga problem med att vinna över lagen som ligger ovanför sig i tabellen. Poängen tar man som senast mot lag som Torino och Cagliari.

Snabba fakta:

• Bästa målskyttar bakom Quagliarella är Candreva. Han har också gjort sex assist och är tongivande för Sampdoria.

• Hela nio spelare kommer från norden i dessa två lag. Ett riktigt vikingamöte.

• Senaste gången Sampdoria vann mot milan var i mars 2019.

• Milan har mött Sampdoria 145 gånger och vunnit 78 av dem.

• Vinner Milan sätter man press på Inter och lägger sig tre poäng bakom innan Inter ska spela sin match.

När: 12:30 imorgon (lördag)

Var: San Siro

Vart: Cmore

Domare: Marco Piccinini

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen